Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Cross - 1. rész után

lapishun 1613 megtekintés, 0 hozzászólás
Orvosi sorozat… Brrr… ezzel a gondolattal láttam neki a Cross első részének. Így van, nem kedvelem túlságosan az orvosi sorozatokat, de hát az esélyt mindennek meg kell adni…

A bevezető 1 perc tipikus példája annak, hogy __NE__ kezdjünk filmet akkor, ha a technika és az erőforrás rendelkezésre áll a művészkedéshez, csak épp a művészi érzék hiányzik. Ilyen rossz ütemben vágott és feleslegesen hosszúra nyújtott „esőben ázik a karakter” jelenetet rég láttam.



Aztán folytatódtak a bajok, mikor a második percben megkaptuk a „Koreában minden rendőr hülye” sablonnak megfelelő „Koreában minden börtönőr hülye” jelenetet. Én komolyan nem értem, miért kell így bemutatni minden egyes hivatalos személyt. Így hát azon már ne is akadjunk fent, hogy mindenféle háttér ellenőrzés nélkül felvesznek boldog-boldogtalant egy börtönbe….

És sorolhatnám még… Az első rész tele volt kisebb-nagyobb hibákkal, ami nem is lenne baj, ha a sorozat ne venné ennyire komolyan önmagát. De komolyan veszi.



A forgatókönyv kiszámítható, bár aránylag jól ívelt. A fényképezés többnyire átlagos, vagy az alatti, egyedül az orvosi jelenetek vannak tényleg remekül megcsinálva. Látszik, hogy arra fektették a hangsúlyt. Ugyanakkor szerintem az orvosi ügyek elveszik az igazi cselekményről a hangsúlyt.

A színészi játék sajnos messze van a tökéletestől. A nagy öregek teszik a dolgukat, de néha rajtuk is érezni, hogy nincsenek megfelelően instruálva, s a levegőben lóg a karakter. Bár szeretem Ko Gyung-Pyot, de itt egyszerűen csak a számat tudtam rá húzgálni.
Egyedül Jeon Somin játékát tudtam csak élvezni, de vele meg túlságosan elfogult vagyok a Running man miatt, úgyhogy nem lenne szép, ha csak őt dícsérném.

Összességében a sorozat nem rossz, de számomra nem hordozott magában semmi újdonságot, a témája meg teljesen hidegen hagy, így én sajnos kiszállok a folytatásból.

Teljes szívből ajánlani sem tudom… egy újabb, átlagos orvosi dráma nagy ívű háttértörténettel.

Értékelés: 6/10
Film adatlap

Cross

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2018-01-29
Epizódok száma
16
Orvosi dráma

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Reunited Worlds
lapishun 5185 megtekintés, 10 hozzászólás Kedvenc foglalatosságom, mikor úgy kezdek bele egy doramába, hogy semmit nem tudok róla. Így hát, mikor elindítottam a Reunited Worlds-öt és
Egy kis játék
varganiki 1236 megtekintés, 2 hozzászólás Sziasztok, gondoltam ha már itt a sorozat vége, akkor csinálnék nektek egy kis játékot. 10+1 kérdés lesz, az utolsónál a kreativitás fogom
Bomi és Choi Tae Joon helyét Jang Do Yeon és Choi Min Yong veszi át a WGM-ben
lapishun 1105 megtekintés, 0 hozzászólás Nagyjából fél év "házasság" után Apink Bomi és Choi Tae Joon elhagyja a We Got Married-et. A pár számomra nagy csalódás volt, Bomi
Mistress - 1. rész után
lapishun 2058 megtekintés, 2 hozzászólás A Mistress az év egyik meglepetés sorozata lehet. Nagyon úgy néz ki, hogy az OCN lapot húzott 19-re és bizony meg lett neki a 21. A Mistress
Cookie beállítások