Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Longing Heart 1 rész után

lapishun 1898 megtekintés, 1 hozzászólás

Mikor a bevezető képsorokat néztem, az jutott eszembe, hogy de jó lenne már egy igazi tini romantikus vígjátékot nézni, amiben nincs időutazás, nem játszák felnőttek a gyerek szerepeket, nincs semmi kavar, hanem tényleg a tinikről szól….



Na, ez a sorozat sem lesz az, erről elég hamar meggyőződhettem, mikor az első percben kiderül, hogy főhősünk a 10 évvel fiatalabb önmagában a tanára. Na mindegy, ettől még lehet jó a sorozat, bár mostanában túl sok hasonló témát láthattunk.



Az első percek hangulata kifejezetten kellemes, a színészek is teljesen szimpatikus benyomást keltettek bennem. (Főleg, hogy Jo Seung Hee láttán elsőre káprázott a szemem és az egyik Gfriend lányt képzeltem oda (((tényleg ennyire hasonlítanak?!?!?!?))) )

Viszont erre a sorozatra is igaz, hogy a kevesebb néha több. Annyira, de annyira romantikusak akartak lenni a készítők, hogy az érzelmes jelenetek alá olyan hangos és hosszú balladákat játszottak, hogy ezzel kb. önmaguk paródiája lettek. Feleslegesen elnyújtott, és nyálas jelenetek egész hadát kapjuk az első részben… amik bár aranyosak, de egyrészt tényleg annyira hosssssszzzzzúúúúak, hogy az ember kétszer ki tud menni pisilni és a teavíz is felforr, mire a két főszereplő befejezi az egymás szemében való „elveszést”… másrészt meg elég közhelyesek.



A sorozatban több hiba is van, amit máshol nem szoktak meghagyni. Egy tini kislány bugyija (még ha felnőtt is játssza) a koreaiaknál elég tabu téma, itt meg a főhős telibe kapja az arca elé, úgy hogy ezt senki nem veszi észre (pedig egy icipici odafigyelés kellett volna csak, hogy ne legyen ennyire nyilvánvaló, hogy a fél stáb a főhősnő fenekét stíröli percekig). De kapunk még a lazán gombolt ing között kivillanó kebleket is, amik szintén nem szándékosak voltak. (az ilyeneket legkésőbb vágáskor illik észrevenni, a színésznők (meg úgy általában a nők) elég háklisok az ilyenre… egy vetkőzős jelenet lehet vetkőzős jelenet, de a véletlen baleseteket, amikben nem szándékosan tárják fel bájaikat ország-világ előtt… azt érthető okokból nemigazán szeretik (((gondolom én))))

A színészek amúgy meglepően rendben vannak. Jó munkát végzett a casting. És örültem, hogy az Andante-ből is látok ismerős arcot (Song Ju-Hyun remélem előbb-utóbb kap főszerepet is, mert megérdemelné).

A történet, a forgatókönyv nem rossz, bár az örökös visszaemlékezések néha megtöri a mesélés ívét, s olykor be-becsúszik pár elég ostobán megírt véletlen is, de ezek talán még elnézhetők.

Akárhogy is, a Longing Heart nem lesz rossz sorozat…

Értékelés: 7/10


Film adatlap

Longing Heart

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
vigjatek
Vetítés dátuma
2018-01-08
Epizódok száma
10
Időtálló szerelem?

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Switch - change the world
lapishun 1943 megtekintés, 2 hozzászólás Két dimenziós dráma egydimenziós karakterekkel. Két dimenziós, mert egyáltalán nem lép le a képernyőről az, amit látunk, megmarad
Bing Goo
lapishun 1969 megtekintés, 2 hozzászólás No kérem, itt a legújabb retro őrületet meglovagló, 2 részes dráma, a Binggoo (avagy Frozen Love / Fagyott szerelem). Számomra a teljes
Behemoth
lapishun 1568 megtekintés, 1 hozzászólás Páran ismeritek a kínai filmekhez fűződő viszonyomat. Nos, eljött az ideje annak, hogy levegyem a kalapom előttük. A Behemoth ugyanis egy
He is Psychometric - 1 rész után
lapishun 2612 megtekintés, 1 hozzászólás Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy minden kpop rajongó számára kész élvezet ez a sorozat, hisz elég csak ezt a két bandát megemlítenem:
Cookie beállítások