Card image cap

Longing Heart 1 rész után

lapishun

Mikor a bevezető képsorokat néztem, az jutott eszembe, hogy de jó lenne már egy igazi tini romantikus vígjátékot nézni, amiben nincs időutazás, nem játszák felnőttek a gyerek szerepeket, nincs semmi kavar, hanem tényleg a tinikről szól….Na, ez a sorozat sem lesz az, erről elég hamar meggyőződhettem, mikor az első percben kiderül, hogy főhősünk a 10 évvel fiatalabb önmagában a tanára. Na mindegy, ettől még lehet jó a sorozat, bár mostanában túl sok hasonló témát láthattunk.Az első percek hangulata kifejezetten kellemes, a színészek is teljesen szimpatikus benyomást keltettek bennem. (Főleg, hogy Jo Seung Hee láttán elsőre káprázott a szemem és az egyik Gfriend lányt képzeltem oda (((tényleg ennyire hasonlítanak?!?!?!?))) )

Viszont erre a sorozatra is igaz, hogy a kevesebb néha több. Annyira, de annyira romantikusak akartak lenni a készítők, hogy az érzelmes jelenetek alá olyan hangos és hosszú balladákat játszottak, hogy ezzel kb. önmaguk paródiája lettek. Feleslegesen elnyújtott, és nyálas jelenetek egész hadát kapjuk az első részben… amik bár aranyosak, de egyrészt tényleg annyira hosssssszzzzzúúúúak, hogy az ember kétszer ki tud menni pisilni és a teavíz is felforr, mire a két főszereplő befejezi az egymás szemében való „elveszést”… másrészt meg elég közhelyesek.A sorozatban több hiba is van, amit máshol nem szoktak meghagyni. Egy tini kislány bugyija (még ha felnőtt is játssza) a koreaiaknál elég tabu téma, itt meg a főhős telibe kapja az arca elé, úgy hogy ezt senki nem veszi észre (pedig egy icipici odafigyelés kellett volna csak, hogy ne legyen ennyire nyilvánvaló, hogy a fél stáb a főhősnő fenekét stíröli percekig). De kapunk még a lazán gombolt ing között kivillanó kebleket is, amik szintén nem szándékosak voltak. (az ilyeneket legkésőbb vágáskor illik észrevenni, a színésznők (meg úgy általában a nők) elég háklisok az ilyenre… egy vetkőzős jelenet lehet vetkőzős jelenet, de a véletlen baleseteket, amikben nem szándékosan tárják fel bájaikat ország-világ előtt… azt érthető okokból nemigazán szeretik (((gondolom én))))

[img2]https://i.jeded.com/i/longing-heart-my-first-love-aeganjang.99866.jpg[/img2]A színészek amúgy meglepően rendben vannak. Jó munkát végzett a casting. És örültem, hogy az Andante-ből is látok ismerős arcot (Song Ju-Hyun remélem előbb-utóbb kap főszerepet is, mert megérdemelné).

A történet, a forgatókönyv nem rossz, bár az örökös visszaemlékezések néha megtöri a mesélés ívét, s olykor be-becsúszik pár elég ostobán megírt véletlen is, de ezek talán még elnézhetők.

Akárhogy is, a Longing Heart nem lesz rossz sorozat…

Értékelés: 7/10


Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.
LEGJOBBAN VÁRT FORDÍTÁSOK
 • 1.
  Age of Youth 2
  15 kérés
 • 2.
  20th Century Boy and Girl
  15 kérés
 • 3.
  The big boss
  11 kérés
FELHASZNÁLÓI TOPLISTA
 • 1.
  Erzsike54
  660 pont
 • 2.
  Babi
  540 pont
 • 3.
  Zita6462
  520 pont
SZERKESZTŐ/FORDÍTÓ TOPLISTA
 • 1.
  Brigi
  7450 pont
 • 2.
  lapishun
  1591 pont
 • 3.
  Wu Xing
  990 pont

új VLIVE videók

Csatorna: BLACKPINK

Csatorna: BLACKPINK

Csatorna: BLACKPINK

Hozzászólások