Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Avenger Social Club – 1. rész után

lapishun 2015 megtekintés, 11 hozzászólás
Nem tudom nem azzal kezdeni a gondolataimat a sorozat kapcsán, hogy leginkább a három színésznő miatt voltam rá kíváncsi. Elég ritka, mikor három ekkora kaliberű színésznő szerepel együtt. Így hát nagyon kíváncsi voltam, milyen forgatókönyvet kapnak és mit fognak tudni nyújtani együtt.

Lee Yo-wont egyszerűen lehetetlen volt nem észre venni a 49 daysben. Játékával egyszerűen földbe döngölte a többi színészt. Myung Se-bint nem igazán ismertem eddig így vele kapcsolatban nem voltak elvárásaim. Ellenben Ra Mi-ranról tudtam, ha csak levegőt vesz, már attól is el leszek ájulva. Nem tudom megfogalmazni miért kötődök ennyire hozzá, talán a Reply 1988 miatt, de bátran állítom, hogy Korea tényleg egyik legnagyobb élő színészóriása.

Az Avengers Social Club egy női sorozat. Na nem (csak) azért, mert nők a célközönség, hanem mert a középpontban nők, női sorsok állnak. A főszereplő három nő sorsa összekapcsolódik, pedig meglehetősen különböznek egymástól.

Hibám, hogy a férfi színészeket ritkán tudom annyira értékelni, mint a színésznőket, de leginkább azért, mert nem jut számukra olyan szerep, amiben igazán kitűnnének. És sajnos ebben a sorozatban is így van. Itt a férfiak egysíkúak, szinte még a fontos karakterek is csak mellékszereplőknek, vagy statisztáknak tűnnek a nők mellett. Sajnos Jun szerintem rossz választás volt a férfi főszerepre, az arcán és a testén kívül egyszerűen nincs mit méltatni rajta. Nem mondom, hogy rajta úszik el a sorozat, de találhattak volna olyan fiút is, aki egyedül is megállja a képernyőn a helyét, nem csak akkor, mikor a nagy öregek alájátszanak.

A sorozat alapötlete kifejezetten jó, de a forgatókönyv és a rendezés hagy maga után némi kritizálni valót. Elsőre nagyon megijedtem, hogy egy átlag csebol drámát fogunk látni, de szerencsére a kőgazdag család csak „környezetként” funkcionál, s nem ez jelenti a fő témáját a drámának. Ettől függetlenül hiába a jó történet, a remek színészek néhány jelenetnél elég kilóg a lóláb, a karaktereket néha eléggé életidegen helyzetbe kényszerítik és sokszor lehetünk szemtanúi már ezerszer látott kliséknek is.

A sorozat működik, bár néha döcögősen veszi az akadályokat. Sajnos egy rész után tényleg nem lehet megítélni mindent, mert bár rengeteg potenciál van a karakterekben és a történetben, a rendezéssel simán tönkre tehetik az egészet.

Értékelés: 7/10
Film adatlap

Avengers Social Club

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
krimi/thriller
Vetítés dátuma
2017-10-11
Epizódok száma
12
Három bosszúra éhező nő története

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

ATEEN - 1. rész magyar felirattal
lapishun 4560 megtekintés, 0 hozzászólás A tavalyi év legnagyobb meglepetése számomra ez a sorozat volt. Írtam már róla többször is. Bár elsőre feltűnő lehet a fiatal
Wise Prison 1 rész után
lapishun 2142 megtekintés, 4 hozzászólás Nem vagyok egy nagy sport rajongó, de amilyen klasszul összevágták a film első percét, azt öröm volt nézni. Bár
Egy chaebol Szöulból.
Wu Xing 1496 megtekintés, 9 hozzászólás Ma legyen szó egy igazi, valóságos szöuli chaebol- ról. A kis élete pont úgy indult, mint ahogyan azt a drámákból megismertük. Apukája a
Idolm@ster KR
lapishun 2369 megtekintés, 0 hozzászólás Emlékszem, mindig is szerettem a nyugis, slice of life animéket, amik az élet apró örömeiről, a hétköznapokról szólnak, s inkább a
Cookie beállítások