Card image cap

Because this is my first life – 1. rész után

lapishun

Szeretem az életszagú drámákat, ahol nem mismásolják el az élet hétköznapi dolgait, hanem úgy mutatják be, ahogy van. A TVN új drámája ebből a szempontból remekül nyit. A drámaíróként dolgozó lányt alakító Jung Somin remek választás volt erre a szerepre. Szórakoztatóan és manír nélkül játssz el az egyszerű, átlagos fiatal nőt, átlagos problémákkal, átlagos családdal.

Az első rész megpendít pár komolyabb témát, mint pl. a női egyenjogúság, de ahogy felhozza, a koreai szocializáltságra jellemző kettősség szerint jól bele is rúg és nevetség tárgyává teszi. Ha létezik politikai korrektség-mentes ám mégis fejlett társadalom, akkor Dél-Korea mindenképp az.Sajnos amilyen nagyszerű Somin karaktere, annyira frusztráló (sőt kifejezetten idegesítő) és életidegen Lee Min Ki szerepe. Egy pillanat elég volt hozzá, hogy rögtön ellenszenvet érezzek vele és a „wannabe goblin” frizurájával szemben. Miért nem bírnak a koreai doramákban normális férfi szerepeket kitalálni. Vagy karót nyelt és hűvös valaki, vagy idióta. Alig akad sorozat, amiben a férfi karakter a legkisebb mértékben is hasonlít egy átlagos férfira.

Ezzel a karakterrel sajnos szétverik az eddigi hangulatot, a teljesen hiteltelen rosszfiú és a vele együtt élő, s azt feljelentő lakótárs éttermi beszélgetése egyszerűen túljátszott és izzadság szagú volt, amire a karakter további bemutatását célzó ezutáni jelent még csak rátett egy lapáttal. Sajnálom, de azt kell mondjam, Min Ki-hez ez a szerep egyszerűen nem illik. Kifejezetten idegesítő, kicsit sem szerethető az általa megformált karakter…. Írtam ezt az első 20 perc után… Aztán az epizód végére teljesen megenyhültem. Bár megszeretnem nem sikerült a karaktert, már elfogadom, s érdekel, hogyan alakul a dolog kettőjük között.

Na de… Mindezen morgásom ellenére a sorozat mégis: Jóóó! Sőt, nagyon jó. A forgatókönyv remekül megírt, itt-ott kilóg a lóláb a humorosnak szánt beszélgetéseknél, de alapvetően nincs baj a rendezéssel sem. Ha ügyesen kezelik a helyzetet, még Min Ki karakterével is megbirkózom a végére.

Nagyon fura volt, hogy régi nagy szerelmemet, Bomit egyszerűen nem ismertem fel elsőre, csak a hangjáról. Sajna nem kapott nagy szerepet, de remélem nem lesz rá panasz, egyelőre tetszik, amit nyújt, az meg külön vicces, hogy a sorozatban is Bominak hívják és megkérdezik tőle, szereti-e a rózsaszínt :D (gy.k.: Bomi az Apink énekese)

Értékelés: 8/10

Film adatlap

Because This Is My First Life

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
romantikus
Vetítés dátuma
2017-10-09
Epizódok száma
16
A lakótársammal házasodok.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • ququcs
  2017-12-11 14:41:39
  Most fogok belekezdeni, köszönöm hogy magyar felirattal nézhetem A hozzászólásokat végigolvasva kíváncsi vagyok nagyon.......

 • RiziBizi
  2017-12-04 09:11:30
  Mindenkinek ajánlom a sorozatot, aki szereti a cicákat. Ő is főszereplő volt, ha úgy vesszük és még senki nem dicsérte a játékát. Komolyra fordítva: örülök, hogy a történetben mindenki megtalálta a párját. Kell ennél több?

 • szilagyongyi
  2017-11-30 10:33:27
  Három rész után imádat van. Kedves Lapishun, írod, hogy MinKi karaktere nagyon nem tetszik. Én épp ellenkezőleg vagyok. Kedvelem az idiótákat, ha nem közveszélyesek. Ehhez a valóban reális, valós témájú sorozathoz nagyon kell Ő. Merthogy elsősorban szórakoztatásra vágyunk Mi a nézők.

 • szilagyongyi
  2017-11-29 19:04:50
  Ennyi szép meg jó után belevágok. Az előzetesek, a youtubeon fellelhető rövidke részletek alapján igazán nagyra hatalmasodott az elvárásom. Jung SoMint a közelmúltban láttam, a KBS2, My Father is Strange című, ötvenkét részes családsorozatában, ahol a szívemhez nőtt.

 • richmom
  2017-11-28 23:51:48
  Nekem éppen azért tetszik ez a sorozat, mert nem a megszokott történet-folyam és nem a megszokott karakterek vannak benne. Élvezettel figyelem, hogy hogyan fejlődik a szereplők karaktere és kel életre.Néha szeretni valóak, néha idegesítőek, vagy viccesek, esetleg sajnálatra méltóak, vagy meglepőek. Egyszerűen szeretem nézni a történetüket és szurkolok nekik, mint egy kisiskolás. A poén, hogy még a férjem is rászoktattam vele az ázsiai sorozatok nézésére... :D

 • Kockás
  2017-10-27 08:37:04
  Szerintem, Binky, jó kis páros ők ketten! Sokkal nagyobb békességben vannak el ők ketten, mint a valódi szerelmespárok, akik meg vég nélkül vitatkoznak. :)

 • Binky
  2017-10-24 12:30:28
  Az 5. részben belecsaptak a lecsóba. Kíváncsi vagyok merre viszik el a történetet a nagy esemény után... Lesz szerelem vagy maradnak a szerződéses együttélésnél?

 • Kockás
  2017-10-23 15:31:45
  3.rész után is kiváló! Somin karakterét azért kicsit többnek mondanám, mint átlagos. Minki karaktere pedig azért olyan, mint egy roboté,hogy legyen hova fejlődni a sorozat végére. :)

 • Kockás
  2017-10-22 16:49:16
  Biztosan, nagyon hasznosak az ismertetők! Most hallottam pesti rokonoktól,hogy hajnali nyugalmukat a Damjanich utcában egy lelkes koreai forgatócsoport verte fel. Gondolom megvolt a hangerő! :) De mennyire másképp hangzott volna ez a történet egy a keleti filmek és drámák iránt érdeklődő szájából!! Atyaég, csak körülnézhettem volna,hogy kik forgatnak...

 • lapishun
  2017-10-22 14:55:06
  Kedves Kockás!

  Örülök, hogy segíti valemelyest a döntésedet az ismertetőm. Remélem, nem vagy egyedül ezzel és másoknak is mankót nyújt benne, hogy érdemes-e elkezdeni nézni a sorozatot.

 • Kockás
  2017-10-21 13:35:15
  Imádom, hogy ismertetőt, meg egyáltalán, véleményt írtok sorozatokhoz! :) Ezzel a címmel, illetve az AsianWikin található leírás alapján sokadik lett volna, ha egyáltalán nekiállok. Közben pedig szórakoztató, gördülékeny történetszövésű sorozat,igaz még csak az 1. résznél tartok. Majd ki kell találnom,hogy a bőség zavarában melyik sorozatok kerüljenek ki győztesen, és melyikeket fogom elnapolni. Koreaban csak az évi első 20-30-40 ( :O ) sorozat közül nehéz választani, a többit nyugodtan félre lehet tenni... :P Ha a szereplők ismertsége számít a választásnál, a főszereplő hölgyet már láttam a Bad Guyban, a főszereplő urat egyelőre sehol sem,a haja nem zavar, illik a karakterhez. :)

 • Binky
  2017-10-14 11:59:27
  Nekem nagyon bejött ez a sorozat. Lekötött az elejétől. Kár, hogy írtad ezt a "wannabe goblin" hajat, mert ezután tuti minden részben, ha meglátom a fickót, ez fog eszembe jutni. :) A 2. rész végi zárás elég sok nevetséges jelenetet jósol, legalábbis remélem, hogy nem kínos bénázás lesz belőle.
LEGJOBBAN VÁRT FORDÍTÁSOK
 • 1.
  Temperature of Love
  3 kérés
 • 2.
  20th Century Boy and Girl
  3 kérés
 • 3.
  The big boss
  2 kérés
FELHASZNÁLÓI TOPLISTA
 • 1.
  Babi
  360 pont
 • 2.
  Kockás
  340 pont
 • 3.
  Zita6462
  280 pont
SZERKESZTŐ/FORDÍTÓ TOPLISTA
 • 1.
  lapishun
  741 pont
 • 2.
  Ocu
  350 pont
 • 3.
  amoni
  290 pont

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások
 • mara55Hát azt elfelejtettem, van magyar felirata, vagy lesz , fordítja valaki? Köszönöm, előre is a választ ! :)
 • mara55Köszönöm az ajánlót ! Simán elmentem volna mellette ! Már csak ilyen vagyok :) A főszereplő színészt Park Hae Soo-t nem igen láttam még , de talán nem figyeltem fel rá! Sung Dong Il-t, jó pár sorozatban láttam már és szimpatikus nekem ! Meg fogom nézni a sorozatot ! :)
 • lapishunÉs mint láthatjátok most már [b]ki tudtok emelni[/b] szövegrészletet és képet is tudtok berakni hozzászólásba. [img]https://0.soompi.io/wp-content/uploads/2017/01/17234646/Lee-Joon-Gi.png[/img]