Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Because this is my first life – 1. rész után

lapishun 4008 megtekintés, 14 hozzászólás
Szeretem az életszagú drámákat, ahol nem mismásolják el az élet hétköznapi dolgait, hanem úgy mutatják be, ahogy van. A TVN új drámája ebből a szempontból remekül nyit. A drámaíróként dolgozó lányt alakító Jung Somin remek választás volt erre a szerepre. Szórakoztatóan és manír nélkül játssz el az egyszerű, átlagos fiatal nőt, átlagos problémákkal, átlagos családdal.

Az első rész megpendít pár komolyabb témát, mint pl. a női egyenjogúság, de ahogy felhozza, a koreai szocializáltságra jellemző kettősség szerint jól bele is rúg és nevetség tárgyává teszi. Ha létezik politikai korrektség-mentes ám mégis fejlett társadalom, akkor Dél-Korea mindenképp az.



Sajnos amilyen nagyszerű Somin karaktere, annyira frusztráló (sőt kifejezetten idegesítő) és életidegen Lee Min Ki szerepe. Egy pillanat elég volt hozzá, hogy rögtön ellenszenvet érezzek vele és a „wannabe goblin” frizurájával szemben. Miért nem bírnak a koreai doramákban normális férfi szerepeket kitalálni. Vagy karót nyelt és hűvös valaki, vagy idióta. Alig akad sorozat, amiben a férfi karakter a legkisebb mértékben is hasonlít egy átlagos férfira.

Ezzel a karakterrel sajnos szétverik az eddigi hangulatot, a teljesen hiteltelen rosszfiú és a vele együtt élő, s azt feljelentő lakótárs éttermi beszélgetése egyszerűen túljátszott és izzadság szagú volt, amire a karakter további bemutatását célzó ezutáni jelent még csak rátett egy lapáttal. Sajnálom, de azt kell mondjam, Min Ki-hez ez a szerep egyszerűen nem illik. Kifejezetten idegesítő, kicsit sem szerethető az általa megformált karakter…. Írtam ezt az első 20 perc után… Aztán az epizód végére teljesen megenyhültem. Bár megszeretnem nem sikerült a karaktert, már elfogadom, s érdekel, hogyan alakul a dolog kettőjük között.

Na de… Mindezen morgásom ellenére a sorozat mégis: Jóóó! Sőt, nagyon jó. A forgatókönyv remekül megírt, itt-ott kilóg a lóláb a humorosnak szánt beszélgetéseknél, de alapvetően nincs baj a rendezéssel sem. Ha ügyesen kezelik a helyzetet, még Min Ki karakterével is megbirkózom a végére.

Nagyon fura volt, hogy régi nagy szerelmemet, Bomit egyszerűen nem ismertem fel elsőre, csak a hangjáról. Sajna nem kapott nagy szerepet, de remélem nem lesz rá panasz, egyelőre tetszik, amit nyújt, az meg külön vicces, hogy a sorozatban is Bominak hívják és megkérdezik tőle, szereti-e a rózsaszínt :D (gy.k.: Bomi az Apink énekese)

Értékelés: 8/10
Film adatlap

Because This Is My First Life

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
romantikus
Vetítés dátuma
2017-10-09
Epizódok száma
16
A lakótársammal házasodok.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

My tomorrow your yesterday
lapishun 2489 megtekintés, 2 hozzászólás Minamiyama Takatoshi egy művészeti iskola tanulója. Az iskolába menet a vonaton megpillant egy lányt, Fukuju Emit, akibe első látásra bele
When my love blooms - 1. rész után
lapishun 2101 megtekintés, 1 hozzászólás Azt hiszem, már akkor rossz előérzetem támadt, amikor valaki a Winter Sonata-hoz hasonlította ezt a sorozatot. Bár tudom, hogy Koreában, sőt
Witch's love - 1. rész után
lapishun 4638 megtekintés, 0 hozzászólás A közelmúltban indult sorozatok közül egyelőre ez a sorozat tetszett legkevésbé. Klisé hátán klisé, ezerszer látott karakterek, ezerszer
My Absolute Boyfriend - 1. rész után
lapishun 3577 megtekintés, 0 hozzászólás Bajban vagyok. Ugyanis ha van téma a koreai sorozatgyártásban, ami teljesen hidegen hagy, az az életre ébredő robotok. Hiába tartoztak
Cookie beállítások