Card image cap

Witch Court - 1. rész után

lapishun

A koreai jogi drámákat számomra belengi valamiféle gyermeteg jog értelmezés, amivel egyszerűen nem tudok megbékélni. Ahogy az ázsiai filmek többségében a rendőrök mindig semmirevaló balfékek, úgy az ügyészek is valamiféle misztikus, de valahogy mégis kétbalkezes jótevőkként vannak bemutatva.A Witch's Court nem indul rosszul. Szépen felépíti hősnőnk motivációját, bemutatja nem túl boldog gyermekkorát, s megadja a kellő hangulatot, amit aztán a jelenben játszódó jelenetek kidobnak az ablakon. A múlt szépen építkező jelenetei után jönnek sorban az átlagos, ezerszer látott, teljesen lélektelen, üres történések. Az első epizód végére én teljesen elvesztettem az érdeklődésemet a főhősnő iránt. Nem mondom, hogy ez Jung Ryeo-Won hibája, sokkal inkább az általa játszott karakteré és a rendezésé.
Valószínű, majd az epizódokon átívelő keret történet és a romantikus száll nem lesz rossz, de ezek engem nem kárpótolnak az ügyészség hétköznapjaiért. Akit nem riaszt el a koreai sorozatokra jellemző "rózsaszín jogrendszer" és a főhősnővel is szimpatizál, annak viszont bátra ajánlom a sorozatot, mert ezen kívül nincs sok hibája.

Értékelés: 6/10

Film adatlap

Witch Court

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
krimi/thriller
Vetítés dátuma
2017-10-09
Epizódok száma
16
Egy ügyésznő szembenéz új életével.

Tovább a filmhez/felirathoz
Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások
  • KockásEz a történet..., az jutott eszembe,hogy milyen szívesen megnézném ezt a filmet akármelyik magyar csatornán karácsonykor az ezredik ismétlés helyett! Valóságos, humoros, ugyanakkor megrendítően szép is.
  • KockásImádom, hogy ismertetőt, meg egyáltalán, véleményt írtok sorozatokhoz! :) Ezzel a címmel, illetve az AsianWikin található leírás alapján sokadik lett volna, ha egyáltalán nekiállok. Közben pedig szórakoztató, gördülékeny történetszövésű sorozat,igaz még csak az 1. résznél tartok. Majd ki kell találnom,hogy a bőség zavarában melyik sorozatok kerüljenek ki győztesen, és melyikeket fogom elnapolni. Koreaban csak az évi első 20-30-40 ( :O ) sorozat közül nehéz választani, a többit nyugodtan félre lehet tenni... :P Ha a szereplők ismertsége számít a választásnál, a főszereplő hölgyet már láttam a Bad Guyban, a főszereplő urat egyelőre sehol sem,a haja nem zavar, illik a karakterhez. :)
  • KockásLee JongSukra szabott szerintem totál az ügyészi figura, és Suzy is sokkal inkább jelenlévőnek tűnik, mint az UFben. Nagyon tetszik,hogy a kibontakozó szerelmi szál mellett lassan-lassan kibontakozik,hogy mi is köti össze a 3 álmodó embert. Köszi a fordítást!