Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


My Only Lovesong

lapishun 6978 megtekintés, 22 hozzászólás
Régóta várjuk már Lee Jong-Hyun (CNBLUE) és Kong Seung-Yeon közös sorozatát. A WGM-beli szereplésük óta sírnak a rajongók, hogy végre együtt játszhassanak, s most végre megkapjuk.

Sokáig ment a herce-hurca a sorozat körül, hogy melyik adó vásárolja meg és hol lesz végül látható. Végül nem kisebb név, mint a Netflix csapott le rá! Így aztán nem részenként, hanem Netflix szokás szerint egyben, egy csomagban jutottunk hozzá a 20 részhez.

A sorozat kosztümös-időutazós romantikus vígjáték. Afféle paródiájaként is felfogható a mostanában oly népszerű műfajnak. Nem veszi önmagát komolyan, de szórakoztatást igen, így nem merül el a gagyiban, nagyon is élvezetes epizódokat kapunk.

Mivel a sorozat elején túl gyorsan magyarázzák el, inkább ide leírom hosszabban a történet megértéséhez szükséges információkat.

Pyeong-gang hercegnő és On Dal legendája

Pyeong-won király uralkodásának harmadik évében lánya született. A kis Pyeong-gang sírós kisbaba volt, nem hagyta pihenni a királyt.
- Oly sokat sírsz, leányom! Ha nem hagyod pihenni fenséges atyádat, nemes emberhez nem adlak férjhez! A falu bolondja, On Dal lészen majd az!
18 évvel később, a király 21 éves uralkodásakor úgy döntött, hogy a csodaszép nővé cseperedett Pyeong-gangot a Ko családba házasítja be.
- Édesapám, mindig azt mondtad, hogy a falubolondja On Dalhoz kell férjhez mennem. Mégis miért gondoltad meg magadat? Miért nem lehetek az ő felesége?
- Ha nem fogadsz szót, engedetlen leány, hát kitagadlak! Hagyd el a palotát!
Így hát a hercegnő távozott a királyi udvarból,s meg sem állt On Dal tanyájáig, ahol az így szólott hozzája:
- Túl szegény vagyok felségedhez, szép hercegnőm! Nem lehetek a férjed.
- Csodás ember vagy, On Dal, a te feleséged leszek, senki másé!
Így kelt egybe Pyeong-gang hercegnő és On Dal. Eladták a hercegnő egyetlen ruháját, abból ültek lakodalmat, majd a maradékból egy lovat vettek.
Keményen dolgoztak a földön,s jól tartották a jószágot. On Dal hamarost a környék legjobb lovas daliája lett. A karforgatás csínját-bínját is eltanulta.
Mikor kitört a háború, hősiessége nem ismert határt, így hamarost tábornokká nevezték ki.
Mikor hazatért, a szerelmespár úgy hitte, ezután csak boldogság vár rájuk. De On Dal tábornokra újabb csata várt, ahol nyíl ütötte seb által lelte halálát. Koporsóba tették, de az oly nehéz volt, hogy ingyen senki meg nem emelte.
Ám mikor Pyeong-gang hercegnő virágot szorongatva sírva borult rája, a koporsó pehelykönnyűvé vált, így el tudták szállítani és eltemették. Azóta hívják e virágot Leánykönnynek.
Így szólt hát Pyeong-gang hercegnő és On Dal igaz szerelmének története.

Magyar felirat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

So I Married an Antifan - 1. rész után
lapishun 957 megtekintés, 0 hozzászólás Choi Tae Joon azon kevés férfi színész közé tartozik, akit aránylag jól ismerek. Persze ez sem önagmának, hanem Bominak (APINK)
Touch Your Heart - 1. rész után
lapishun 2013 megtekintés, 0 hozzászólás Eléggé féltem belekezdeni a Touch Your Heartba, hiszen azon kevesek közé tartozom, akiknek nem tetszett a Goblin és Lee Dong-Wookot is közepes
Fabricated City
lapishun 4833 megtekintés, 9 hozzászólás Ji Chang-Wook főszereplésével egy igazán pörgős akció filmet izgulhatunk végig. A Fabricated City felveszi a versenyt a Hollywoodi sikerfilmek
Behemoth
lapishun 1559 megtekintés, 1 hozzászólás Páran ismeritek a kínai filmekhez fűződő viszonyomat. Nos, eljött az ideje annak, hogy levegyem a kalapom előttük. A Behemoth ugyanis egy
Cookie beállítások