Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Love and Destiny - 1. rész után

lapishun 478 megtekintés, 0 hozzászólás
Általában nagy levegőt veszek, mielőtt kínai fantasy sorozat megtekintésébe kezdek, mert nehezen viselem a rám váró mérhetetlen mélységű giccstengert. Nem tudom, miért van így, de rám ezek az alkotások mindig így hatnak, vagy teljesen elvarázsolnak a koherens, aprólékos kidolgozásukkal, vagy el borzasztanak a túlcsicsázottságukkal. Ez előbbiből jóval kevesebb van sajnos.

A Love and Destiny főcíme borzasztó. A legrosszabb a legrosszabbak közül. Ahogy az első jelenet is, amiben a főszereplő rémálmába kapunk betekintést, ahol is démoni küzdelem folyik. Egyszerűen szörnyű volt cgi.



Aztán a főhősünk felébred és egy olyan gyönyörű, mesebeli, csodálatosan kidolgozott kertben és otthonban találjuk magunkat, hogy a nyálam elcsöppent rá! Egyszerűen Pazar volt! Vagy ötször visszatekertem és néztem újra azt a 30 másodpercet, amiben a főhős az apját keresve a házhoz érkezik. Ó Istenem, bár minden jelenet ennyire fenomenális lenne! Egyszerűen tökéletes munkát végzet a díszletet felépítő, és a digitális utómunkát végző stáb a látványtervért felelős szakember keze alatt! Ténylegesen már-már Gyűrük Ura magasságokba szaladt annak a kis helyszínnek a berendezése. Nagy taps nekik!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de zavarni szokott, ha túljátsszák a viccesnek szánt karaktereket a fantasykban, itt viszont az apa és lánya közti kommunikáció kifejezetten hangulatosra és humorosra sikerült. Élveztem a párbeszédjüket. Bár a lány affektálása valószínű a legtöbb női nézőt taszítani fogja, nekem rögtön belopta magát a szívembe.



Sajnos a forgatókönyv nem áll a helyzet magaslatán, kissé sutára vagy erőltetettre sikeredtek több helyen is az átvezetések, a néző nem mindenhol tudja követni miért következik az egyik történés a másikból, máskor pedig érezni lehet, hogy a történet oltárán fel lett áldozva a logika. És az olyan dolgok sem könnyítik meg az értelmezést, amikor a full cgi környezetben a rosszul instruált színész látványosan felfelé kémlel, mikor amit néznie kellene, az alatta történik, nem pedig felette.

A sorozat humora végig élvezhető, a karakterek szinte mindegyike szerethető és bár akad színész, amelyik picikét túljátssza a ráosztott szerepet, ez szerencsére nem annyira irritáló.

A sorozat hihetetlen költségvetésből készülhetett, de hihetetlen sokat is akar megmutatni. Olyan magasra teszi a mércét a helyszínekkel, és mágikus teremtményekkel, képességekkel, amit nem mindig tud megugrani, s bizony főleg a különböző lények animációja kapcsán kilóg a lóláb.

Ettől függetlenül teljesen pozitív csalódás a Love and Destiny, mindenkinek ajánlom figyelmébe, aki egy könnyed fantasyra vágyik.
Értékelés: 7/10





Film adatlap

Love and Destiny

Eredeti nyelv
kinai
Műfaj
fantasy
Vetítés dátuma
2019-07-15
Epizódok száma
40
2019 nyarának egyik legjobb fantasyja.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Her private life - 1. rész után
lapishun 2833 megtekintés, 2 hozzászólás A Her private life üres, mint egy kiszáradt kút. Ezt próbálták felszínes csillogással és művi jókedvvel feltölteni. Sikerült. Így az
The Liar and his lover - 1. rész
lapishun 2154 megtekintés, 0 hozzászólás Istenem, erről nekem miért nem szólt senki? Ez a felkiáltás hagyta el a számat, ahogy elmerültem a The liar and his lover című sorozat első
Encounter - 1. rész után
lapishun 2609 megtekintés, 2 hozzászólás Próbálok óvatosan fogalmazni, mert tudom, hogy egy Bogum sorozatot bántani istenkáromlással ér fel. Az az igazság, hogy a koreaiak még
The King's Woman
lapishun 3805 megtekintés, 5 hozzászólás Ellenállásomat leküzdendő a kínai sorozatokkal kapcsolatban, ezúttal egy kosztümös sorozatba kezdtem bele. A King's Woman (A király
Cookie beállítások