Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Beautiful World - 1. rész után

lapishun 1319 megtekintés, 0 hozzászólás
Azt hiszem, a Beautiful World-öt semmi nem választja el attól, hogy sokak kedvence legyen. Azon drámák közé tartozik, aminek nehéz meghatározni a pontos műfaját. Valahol a családi dráma, a társadalomkritika és a krimi háromszögén belül mozog, hol erre, hol arra az oldalra kilengve.

A sorozat legfőbb erénye a története, amit bizony minden dicséret megillet. Már az első másodperctől lebilincsel és nem enged el az utolsóig. Kellően csavaros és mély. Érzelmileg is.

Dicséret illeti még az operatőr munkáját, tényleg van pár szép jelenet (pl. ahogy a házon belül követi a bicikli mozgását a kamera), de sajnos vannak suta kameramozgásokkal felvett jelenetek is, aminél látszik, hogy az utómunkára akarták bízni a munka nagy részét, ám a speciális effektek és vágás terén sajnos nem túl erős a sorozat. A vágás nem jó ütemű. Sok jelenet van, ahol egyszerre több idősávban mozgunk és a felgyorsuló események dinamikáját a vágó nem adja mindig jól vissza, ezért zavaróvá válik az időbeli ugrás.



A forgatókönyv átlagos. Kicsit túl nyilvánvaló ütemben követik egymást az események és a párbeszédek sem túl sziporkázóak.

A karakterek is átlagosak. Ahogy a színészek játéka is. Nem tudom, hogy a rendezői instrukciók miatt, vagy miért de sok jelenet (főleg a boldog hétköznapokat bemutatók) esetén észrevehető, hogy túl vannak játszva, túl erős gesztusok, erőltetett mosolyok, erőltetett párbeszédek. Kicsit sem életszerűek.

Park Hee-Soon hiába remek színész, szerintem nem a tv-be, nem sorozatba való. A mozivásznon jól alakít, de itt valahogy kilóg nála a lóláb...

A sorozat középpontjában álló Choo Ja-Hyun már jobban teljesít, de tőle sem estem hanyatt... meglátjuk, mit nyújt a folytatásban.

Egyes egyedül a húgot alakító Kim Hwan-Heet tudnám kiemelni, de hát nem csoda, hisz a The Wailing kislányaként egész Korea a szívébe zárta az ottani alakítása miatt, most is remekül játszik.

Összességében a sorozat mérlege a pozitív irányba billen nálam, és mindenképp ajánlom kipróbálásra, de nem hiszem, hogy én magam a nézője maradok, mert hiába a remek alapötlet, a megvalósítás csak erős közepesre sikerült, így nem tud magával rántani, bármilyen erősek is a háttérben zajló dolgok üzenetei.

Értékelés: 6,5/10
Film adatlap

Beautiful World

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2019-04-05
Epizódok száma
16
Családi tragédia, vagy bűnügy?

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Bomi és Choi Tae Joon helyét Jang Do Yeon és Choi Min Yong veszi át a WGM-ben
lapishun 1103 megtekintés, 0 hozzászólás Nagyjából fél év "házasság" után Apink Bomi és Choi Tae Joon elhagyja a We Got Married-et. A pár számomra nagy csalódás volt, Bomi
Békés tesók
lapishun 1745 megtekintés, 1 hozzászólás Békés tesók 1. rész - online nézhető magyar felirattal Elkészült, a We ARE PEACEFUL BROTHERS (오형평) mini sorozat első részének magyar
Cha Eun Woo interjú
lapishun 506 megtekintés, 0 hozzászólás A legtöbb színész számára a jó megjelenés nem feltétlenül előny, néha kétélű fegyver is, hisz gyakran elsikkad a nézők és a szakma
Encounter - 1. rész után
lapishun 2599 megtekintés, 2 hozzászólás Próbálok óvatosan fogalmazni, mert tudom, hogy egy Bogum sorozatot bántani istenkáromlással ér fel. Az az igazság, hogy a koreaiak még
Cookie beállítások