Card image cap

Radiant Office - az év egyik meglepetése

lapishun

Szerelmes vagyok. Gondolom sokan olvastatok már tőlem kemény kritikát, hisz örömmel szabdalom darabokra a legnagyobb közönség sikereket is, ha hibát látok bennük.
Nemrég még a Liar and his lover –ért lelkesedtem, ami elég hamar szertefoszlott, hisz a második rész kitörölt belőlem minden kellemes emléket.
A Radiant office is váratlanul jött velem szembe. Viszont annyira letaglózott, hogy csak azt vettem észre, hogy elmúlt éjfél és egy ültő helyemben megnéztem hirtelen az első három részt.
Szóval… Szerelmes vagyok. A Radiant office pedig megérdemli a szeretetet. No nem azért, mert annyira bájos és elbűvölő lenne. Persze, tud az lenni, de nem az elsődleges profilja. Igen, lehet rajta hangosan nevetni, és igen, vannak benne aranyos pillanatok. De ez mégis egy komoly dráma… némileg vicces köntösben.
Tavaly két dráma volt, ami nagy hatással volt rám, az egyik a Repülő szívek, a másik a Még a héten meg csal a nejem. Úgy látszik idén a Radiant office lesz az első, ami kiüti a nyeregből a többi drámát.
Ilyen zseniális felvezetéssel koreai drámában még nem találkoztam. Hihetetlenül abszurd, de mégis hihető és szerethető alaphelyzetet teremtettek, amiben olyan sebészi pontossággal helyezték el a karaktereket, hogy tényleg megérdemlik a tapsot.
Három rész után még egy karakterrel szemben sem merültek fel bennem kételyek, pedig itt aztán sokan vannak. Mondjuk olyan tucatnyian. Igen, egy tucatnyi remekbe szabott karaktert vonultatnak fel elénk, amik hiába klisések kicsit, mégis van mélységük, nem papírmasék.
A Radiant Officera egyelőre azt kell mondjam, bátor sorozat. Úgy mer beszélni társadalmi problémáról, hogy szórakoztat, de nem bagatelizál. Morbid, de nem szánalmas. Kifiguráz, de nem tiszteletlen. Nyoma sincs szájbarágós történetvezetésnek, nincs felesleges szenvedés (egyelőre). Minden pörög, egymást érik az események a karakterek aktív közreműködésével.
S persze nem csak a karakterek jók, hanem az azokat játszó színészek is! Én, aki alig ismeri fel a legközkedveltebb színészeket, legalább 7 régi ismerőst üdvözölhettem a sorozatban. A casting remek munkát végzett, egyelőre tényleg csak dicsérni tudom.
Persze a történet miatt (amiről egy szót sem ejtek) félek, hogy lesznek szenvedősebb részek, de megelőlegezem a készítőknek, hogy éretten nyúlnak a témához és nem rétestésztaként fogják nyújtani az emberi tragédiát.
Szóval egyelőre, lelkesen folytatom és mindenkinek ajánlom a Radiant office-t.

Osztályzat: 9/10

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • richmom
  2018-02-22 23:56:42
  Csak csatlakozni tudok a véleményetekhez, mert nekem is az egyik nagy kedvencem, mind a történet, mind a színészek, mind pedig a kivitelezése miatt. Nap mint nap felmegyek a fordítók oldalára, reménykedve és türelmesen várva, hogy egy újabb rész fordítását láthassam. Én is csak ajánlani tudom, ez egy remek történet! :D

 • mara55
  2017-12-15 18:03:12
  Nekem is az egyik kedvenc sorozatom lett. Egyre jobban és jobban aggódok a három, az elején elhelyezkedni nem tudó, öngyilkosságra készülő karaktereken. ... ! Akik a különböző családi háttér ellenére, a sorsuk barátokká kovácsolja Őket. Igen több társadalmi, élet szagú problémát, mutat be a sorozat! - elhelyezkedési gond, -öngyilkosságba menekülés, - munkahelyi törtetés, akár a másik munkatárs letaposásával... Munkahelyi klikkek... hú de tudnék megfojtani egy-két karaktert. :) Itt is meg van az finom ráhangolás a szerelem kialakulásában... Ez más sorozatoknál is meg van... nekem tetszik... Mire észbe kap a két főszereplő, majd ráébrednek , hogy szerelmesek... :) - Az érzelmek változása ,jártam veled, de nem tudtad, tudod biztosítani nekem az általam elképzelt társadalmi felemelkedést , jó létet, nem kellesz. DE ráébredek, hogy Te vagy aki igazán törődik velem.... -Örökösök.... " harca " ! ? ! Szóval én is mindig nagyon várom a következő feliratot ... türelmesen... :)
Cikkeink
Go Woori színészi karrierbe kezd.

A Rainbow nevű lánycsapat korábbi tagja, Go Woori leszerződött a Wellmade Yedang nevű ügynökséggel, s a színészi pálya mellett tette le a

Headshot

A The Raid 1 és 2 bebizonyította, hogy ha valaki vérgőzös, őszinte akciófilmet akar nézni, amiben egy perc üresjárat sincs, ahol küzdelmek

Tunnel - 1. rész

Leszögezem már az elején: A Tunnel jó sorozat. Szórakoztató és izgalmas. Épp ezért fáj, hogy sok gyerekbetegséggel küzd.

2018 második leghallgatottabb dala

Egyszerűen nem tudok elmenni a Momoland sikere mellett szótlanul.

The KING

A The King a politika, a bűn és a bűnüldözés világába avat be minket. Elgondolkodtat, hogy vajon a személyes érdekeink fontosabbak-e

LEGJOBBAN VÁRT FORDÍTÁSOK
 • 1.
  Somehow 18
  46 kérés
 • 2.
  Age of Youth 2
  45 kérés
 • 3.
  20th Century Boy and Girl
  40 kérés
FELHASZNÁLÓI TOPLISTA
 • 1.
  Erzsike54
  1120 pont
 • 2.
  Picur
  830 pont
 • 3.
  gigi43
  770 pont
SZERKESZTŐ/FORDÍTÓ TOPLISTA
 • 1.
  Brigi
  8170 pont
 • 2.
  amoni
  6890 pont
 • 3.
  Wu Xing
  4500 pont

új VLIVE videók

Csatorna: BLACKPINK

Csatorna: BLACKPINK

Csatorna: BLACKPINK

Hozzászólások
 • lapishunNa, másodjára sikerült jó mv-t belinkelnem a cikkbe, bocs, aki még a Freeze-t látta :D...
 • varganikiÚristen, annyira aranyosak vagytok. Én köszönöm, hogy ennyire érdeklődtök a felirataim ...
 • csilla0602Én is szeretnék gratulálni az első évfordulóhoz! Nehezen, de azért sikerült választani 3 ...