Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Radiant Office - az év egyik meglepetése

lapishun 2802 megtekintés, 2 hozzászólás
Szerelmes vagyok. Gondolom sokan olvastatok már tőlem kemény kritikát, hisz örömmel szabdalom darabokra a legnagyobb közönség sikereket is, ha hibát látok bennük.
Nemrég még a Liar and his lover –ért lelkesedtem, ami elég hamar szertefoszlott, hisz a második rész kitörölt belőlem minden kellemes emléket.
A Radiant office is váratlanul jött velem szembe. Viszont annyira letaglózott, hogy csak azt vettem észre, hogy elmúlt éjfél és egy ültő helyemben megnéztem hirtelen az első három részt.
Szóval… Szerelmes vagyok. A Radiant office pedig megérdemli a szeretetet. No nem azért, mert annyira bájos és elbűvölő lenne. Persze, tud az lenni, de nem az elsődleges profilja. Igen, lehet rajta hangosan nevetni, és igen, vannak benne aranyos pillanatok. De ez mégis egy komoly dráma… némileg vicces köntösben.
Tavaly két dráma volt, ami nagy hatással volt rám, az egyik a Repülő szívek, a másik a Még a héten meg csal a nejem. Úgy látszik idén a Radiant office lesz az első, ami kiüti a nyeregből a többi drámát.
Ilyen zseniális felvezetéssel koreai drámában még nem találkoztam. Hihetetlenül abszurd, de mégis hihető és szerethető alaphelyzetet teremtettek, amiben olyan sebészi pontossággal helyezték el a karaktereket, hogy tényleg megérdemlik a tapsot.
Három rész után még egy karakterrel szemben sem merültek fel bennem kételyek, pedig itt aztán sokan vannak. Mondjuk olyan tucatnyian. Igen, egy tucatnyi remekbe szabott karaktert vonultatnak fel elénk, amik hiába klisések kicsit, mégis van mélységük, nem papírmasék.
A Radiant Officera egyelőre azt kell mondjam, bátor sorozat. Úgy mer beszélni társadalmi problémáról, hogy szórakoztat, de nem bagatelizál. Morbid, de nem szánalmas. Kifiguráz, de nem tiszteletlen. Nyoma sincs szájbarágós történetvezetésnek, nincs felesleges szenvedés (egyelőre). Minden pörög, egymást érik az események a karakterek aktív közreműködésével.
S persze nem csak a karakterek jók, hanem az azokat játszó színészek is! Én, aki alig ismeri fel a legközkedveltebb színészeket, legalább 7 régi ismerőst üdvözölhettem a sorozatban. A casting remek munkát végzett, egyelőre tényleg csak dicsérni tudom.
Persze a történet miatt (amiről egy szót sem ejtek) félek, hogy lesznek szenvedősebb részek, de megelőlegezem a készítőknek, hogy éretten nyúlnak a témához és nem rétestésztaként fogják nyújtani az emberi tragédiát.
Szóval egyelőre, lelkesen folytatom és mindenkinek ajánlom a Radiant office-t.

Osztályzat: 9/10
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Babel - 1. rész után
lapishun 3113 megtekintés, 8 hozzászólás Úgy szeretek elkezdeni egy sorozatot, hogy semmit nem tudok róla. A Babel esetében ez nem sikerült, mert több előzetest is megnéztem és
Tunnel - 1. rész
lapishun 1324 megtekintés, 0 hozzászólás Leszögezem már az elején: A Tunnel jó sorozat. Szórakoztató és izgalmas. Épp ezért fáj, hogy sok gyerekbetegséggel küzd. Ezek közül az
Tribes and Empires Ki kicsoda?
lapishun 2945 megtekintés, 22 hozzászólás Igyekeztem minden fontosabb karaktert összeszedni, de a lista még nem teljes, majd ahogy haladok előre a fordításban, pótlom mindenkihez a
2018 első napjai
lapishun 1363 megtekintés, 0 hozzászólás Alig telt el pár nap az új évből és máris záporoznak a comebackek és a debütálások... lássuk, mik is kaptunk
Cookie beállítások