Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Romance is a Bonus Book – 1. rész után

lapishun 4014 megtekintés, 2 hozzászólás
Szeretem a könnyed romantikus vígjátékokat. És Romance is a Bonus Book első 10 perce annak is tűnt. Jól felépített kis bevezető volt, amiben megismerhettük a két főhőst. Nem mondom, hogy a legeredetibb felvezetés volt, de a kivitelezés tényleg dicséretet érdemel.

Aztán jött a fekete leves. Magam is a reklámszakmában dolgozom lassan két évtizede, így kilométerekről kiszagolom ha a „most valami fiatalos dolog kellene” elgondolás alapján beleerőltetnek valami oda nem illőt bármilyen tartalomba. A kínosan klisés állásinterjút lezáró táncjelenet engem nem feltüzelt, hanem kifejezetten lelombozott. Az egész olyan mű volt, mint amikor a stock modellekkel teli reklámokat flashmobnak próbálják hazudni.

Pedig szeretem az ilyen apró hangulatfokozókat. De azt hiszem, ezeknél nagyon számít, hogy természetesnek tűnjenek, különben csak a feszengést váltja ki a nézőkből. Kár érte.



A párbeszédek elég furák voltak végig. Sok társadalmi problémát komolyan próbáltak bemutatni, ami nagyon is helyes, de valahogy a megvalósítás több helyen is PR szagú volt.

És akkor a sok negatív dolog után jöjjenek a pozitívak!

A karakterek remekek, élettel teliek. És egy szavunk sem lehet az őket játszó színészekre. Lee Nayoungot nem ismertem, így nagyon kellemes meglepetés volt számomra. Kifejezetten élvezem a játékát. Lee Jongsuk-ot meg nem kell bemutatni senkinek (még nekem sem), vele is teljesen meg voltam elégedve.

A forgatókönyv és a sztori is remek, a jelenetek jó ütemben követik egymást, megfelelően adagolják a humort, a drámát és a romantikát is. A sorozat alapfelütése meg kifejezetten tetszik (bár annyi kritikát megfogalmaznék, hogy Lee Nayoung karaktere eléggé alárendelt szerepet játszik.)

Mindent összevetve, kellemes kikapcsolódást nyújt a sorozat. Itt-ott a poénok kedvéért feláldozzák a hihetőséget, ami csak azért baj, mert amúgy nagyon is valóságos háttérre alapoznak mindent.

Én mindenesetre bátran ajánlom kipróbálásra…

Értékelés: 6/10
Film adatlap

Romance is a Bonus Book

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
vigjatek
Vetítés dátuma
2019-01-26
Epizódok száma
16
Szerelem könyvközelben.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

OKJA
lapishun 1640 megtekintés, 2 hozzászólás Bong Joon Ho filmje megjárta Cannest, ahol elég pozitív visszhangot kapott. Nem véletlenül. Az Okja egy kissé eltúlzott tanmese a
Suits - 1. rész után
lapishun 1486 megtekintés, 0 hozzászólás Elindult végül a KBS2 új sorozata a Suits. Az eredeti sorozat sokunk kedvence volt, kinek ezért, kinek azért, de
The Beauty inside - 1. rész után
lapishun 4481 megtekintés, 0 hozzászólás Ha létezik a koreai sorozatgyártásnak kommersz kategóriája, akkor a The Beauty inside tökéletes példája. A sorozat pont ellentéte a
Suspicious Partner / Love in trouble
lapishun 2888 megtekintés, 1 hozzászólás Suspicious Partner / Love in trouble Nagy bajban vagyok ezzel a drámával. Legszívesebben csupa rosszat írnék róla, de aztán
Cookie beállítások