Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


The Light in your eyes - 1. rész után

lapishun 3377 megtekintés, 8 hozzászólás
A „The Light in your Eyes” olyan erősen kezdett, hogy már az első másodperceiben beleszerettem. A mindig prűd koreai sorozatok egyikében sem láttam még prosztó tökvakargatást, itt meg rögtön ezzel kezdünk. És nem ez az egyetlen dolog, amiben a sorozat újdonságot nyújt. Tele van újszerű gagekkel, apróságokkal, amik egy tizedmásodpercnyi időre tűnnek fel csak e képernyőn, de mégis hangos nevetve prüszkölésre késztetnek.



Nem hiszem, hogy az idősebb korosztály számára szimpatikus lesz a sorozat, mert bizony itt lesz piálás dögivel… és nem csak hogy isznak a nők, hanem hánynak is. És otrombák. És idegesítők. És affektálnak. Szóval imádnivalóak :D

Az első negyedórában már többet vigyorogtam mint más vígjátékok egész évadjai alatt. Valahogy nagyon bejön nekem a sorozat abszurd humora.



A forgatókönyv egyszerűen remek. Nem csak különálló humoros jelenetekkel vannak tele, hanem összefüggő lavinaként söpörnek végig az egész epizódon.

A helyszín egy többszintes családi ház, ahol az emeleten a két gyermekes család él, alul pedig a fodrász üzlet van, ahova a környék vénasszonyai járnak dauerre, na meg persze pletykálni. Hiába nagyvárosról van szó, ez a mikro környezet olyan barátságossá teszi a hangulatot, mint amilyet talán a Reply 1988-ban láthattunk utoljára.



A család szereposztása zseniális. Az apukát játszó Ahn Naesang és az anyukát játszó Lee Jungeun mesterien hozzák a középkorú - az anya szerető zsarnoksága miatt kitartó - házaspárt. Ahogyan Son Hojun is remek a tökkelütött fiú szerepében.

Persze a sok vidámság mellett kapunk rendes történetet és néhány komolyabb gondolatot is, bőven van mondanivalója a drámának. Néha, szinte a semmiből előbukkan egy-egy komolyabb párbeszéd, sőt monológ, amiket meglepően jól csomagolnak be a cselekménybe és látványban is szépen prezentálják ezeket.

Külön kiemelném az operatőr munkáját. A természetes, mégis hatásos beállások mellé néha becsempésznek egész művészi vágóképeket is, amik az én szívemet különösképp megmelengetik. A karakterek szájából elhangzó életbölcsességgel teli monológoknál pedig néha olyan beállásokat kapunk, amit egy hétig tudnék elemezni. (például az ágyban síró főhős, miközben az anya fejmosását hallgatja, háttérben az elmosódott apa alakkal… az egész elforgatva, ezzel kiemelve a lány önző, világtól elrugaszkodott gondolatait, melyhez képest az egész világ tótágast áll…)




Nem tudom, ki fogja fordítani a sorozatot, ha egyáltalán fogja valaki, de remélem nem rontja el az eredeti szöveget, mert telis-tele van apró szépségekkel. A pletykás öregasszonyok szövegein szakadni lehet. És a monológok tartalmát is illene megtisztelni szép és kifejező fogalmazással…




A romantikus szál is aranyos, és a későbbiekben a történet miatt nagy fordulatok várhatók benne… De számomra pont ez a kényes pont. Attól félek ugyanis, hogy elmúlik majd nyugi, oda a hangulat, és felgyorsul majd minden… és a cselekmény oltárán feláldozzák majd a hangulatot. Remélem nem lesz igazam.

Értékelés: 9/10




Film adatlap

The Light in your eyes

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
vigjatek
Vetítés dátuma
2019-02-11
Epizódok száma
12
Örök kérdések a kor, az idő és a szerelem körül.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Momoland - Siker. Milyen áron?
lapishun 1423 megtekintés, 0 hozzászólás Az idei év egyik legfontosabb történése a kpop piacon szerintem a Momoland sikere. Hogy miért? Elmesélem. 2016 júniusában indult az Mneten
The Secret Life of my Secretary - 1. rész után
lapishun 2780 megtekintés, 2 hozzászólás Az az igazság, hogy az első percek után úgy gondoltam, hogy ez a sorozat afféle titkos élvezet lesz számomra, hisz általában az ilyen
Bad Papa - 1. rész után
lapishun 2284 megtekintés, 2 hozzászólás Két vallomással is tartozom a sorozat kapcsán. Az egyik, hogy már rég megnéztem, de nem akaródzott írnom róla. A másik, hogy csak Shin
The Smile Has Left Your Eyes
lapishun 3607 megtekintés, 2 hozzászólás The Smile has left your eyes - 1. rész után Kezdem azzal, ami a legjobban érdekel úgyis mindenkit. Seo In-Guk! Bizony-bizony Korea egyik
Cookie beállítások