Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Tunnel - 1. rész

lapishun 1323 megtekintés, 0 hozzászólás
Leszögezem már az elején: A Tunnel jó sorozat. Szórakoztató és izgalmas. Épp ezért fáj, hogy sok gyerekbetegséggel küzd.
Ezek közül az egyik, hogy sosem fogom megérteni a koreai sorozatok rendőreit.
Úgy állítják be őket minden sorozatban, mintha egyenesen elvárás lenne a 80 alatti IQ, a lehetőleg minél antiszociálisabb viselkedés, s logikus gondolkodásra való hajlam teljes hiánya.
Így hát mindig tohonya, döntés- és cselekvésképtelen tökfilkók üldözik a teljesen átlagos tettest, aki mégis magasan fölébük tornyosul értelmi képességekben.

A történet krimihez mérten nem rossz, de hasra sem eshetünk tőle, hisz láttunk már ilyesmit nem is egyszer.
A karakterek is eléggé sablonosak, nem igazán kidolgozottak. Főhősünk felesége annyira a levegőben lóg, hogy megesküdtem volna, még az első részben áldozattá válik, ezért nem pocsékolják rá az időt. Az egyedüli meglepő talán az volt, hogy túlélte az első epizódot :)

Most pedig lássuk a sorozat pozitívumait! Hangulatfestésből jeles. Az operatőr kitett magáért, ahogy a vágó is és mindezt shaky cam nélkül, úgyhogy ezért külön dicséret illeti őket. A túlzásba vitt szépia effekt meg felfogható a stílus sajátosságának, úgyhogy bocsánatos bűn.

Az első epizód (bár sok minden nem történt benne) mégis elég izgalmas volt, unatkozni nem igazán lehetett rajta. Rejtvény is akadt benne bőven. Valószínű az első rész nem mutatja be az igazi alapkonfliktust csak előkészíti az érkeztét, így feltételezem, fordulatokban gazdag sorozat áll előttem.

Összefoglalva: ha a töketlen rendőrségtől el tudunk szakadni, akkor nagyon úgy néz ki, hogy remekül szórakozhatunk a Tunnelen. Aki még nem tette, bátran nézzen bele!

Osztályzat: 7/10
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Man to Man
lapishun 4762 megtekintés, 6 hozzászólás A rajongó körökben nagy port kavart, Magyarországon is forgatott Man to Man magyar felirata megérkezett ekjaksa jóvóltából. Magyar
Love and leashes - DM & SM?
Ran 356 megtekintés, 0 hozzászólás Tudunk tanulni a szabálykövető Dél-Koreától ebben a témában is. Ha valakinek a rövidítések alapján nem ugrik be egyből: itt a
Arthdal Chronicles - amit eddig tudunk
lapishun 1840 megtekintés, 0 hozzászólás A nyakunkon a sorozat bemutatója, ideje hát összeszedni, hogy mit tudunk róla. Valószínűleg nem vagyok egyedül vele, aki szerint nagy
Fabricated City
lapishun 4835 megtekintés, 9 hozzászólás Ji Chang-Wook főszereplésével egy igazán pörgős akció filmet izgulhatunk végig. A Fabricated City felveszi a versenyt a Hollywoodi sikerfilmek
Cookie beállítások