Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


2018 KPOP TOPLISTA - lányok

lapishun 1297 megtekintés, 0 hozzászólás
Közeleg az év vége, így eljött az ideje, hogy közzé tegyem a szokásos, személyes toplistáimat. Kezdjük az idei legjobb lánycsapatok által előadott dalokkal.
A lista a személyes véleményemet (így ízlésemet) tükrözi, főleg zenei megfontolásból raktam sorba őket. Nem kell megsértődni, ha a kedvenceid nem kerültek fel rá (én is Twice rajongó vagyok, mégsem került fel egy daluk sem a listámra).


9. IZ*ONE - La Vie en Rose
Nagy várakozás előzte meg a Produce48 lányok debütáló dalát, ami meglepő módon nem a cuki vonalon startolt el, hanem egy érettebb koncepció mentén készült, így elég pozitívan reagált rá a közönség... én kevésbé. Bár nem tartom rossznak a dalt, épp csak felfért a listámra.


8. EXID - I Love You
Az EXID a Pink Hot óta leiratkozott a kedvenceim listájáról, de ezzel a dallal visszakerültek rá. Az I Love You egyszerre mutat újat és egyszerre tipikusan EXID-es. Természetesen lehetetlen nem beszélni az mv-ről, ami elég beszédes lett, ráadásul a nem túl finom formában (hisz a lányok kb végig öklendezik az egészet).


7. fromis_9 - Love Bomb
Gondolom mindenki számára vannak olyan dalok, amiknek csak bizonyos részeit szereti, de azt nagyon. Amikor először hallottam a Love Bombot felváltva ráncolgattam a homlokomat és ráztam a fejemet az ütemre. Az idei év legjobb kórusa szerintem ebben a dalban hallható, egyszerűen imádom.
A fromis_9 sajnos nem kap túl sok média figyelmet, azt is kevesen tudják, hogy valójában a tavaly futott "Idol School" nevű túlélőshow győzteseiből kovácsolták össze őket és a többség nem trainee volt, hanem teljesen kezdő.
A Love Bomb már a harmadik mv-jük, de csak az első, ami igazán elért a közönséghez, pedig a korábbi számaik közt is van pár zseniális, érdemes végig hallgatni az albumjaikat.


6. Fanatics-Flavor - Milkshake
Bár nem a kedvencem ez a stílus, a hangszerelése és a rap betétek miatt hamar a szívemhez nőtt a jövőre debütáló lánycsapat dala. Persze tökéletesen megértem azokat is, akiknek kb 5 mp után a fülükön folyik ki az agyuk, de ez a dal az én titkos élvezetem.


5. Bol4 - Travel
Nem idolok. Már nem is indie zenekar. Nehéz megfogalmazni, hogy mi is a Bol4. Maradjunk annyiban, hogy az énekesduó Korea egyik legnépszerűbb előadói. Nyugaton kevésbé ismertek, de hazájukban milliós nagyságú eladásokkal büszkélkedhetnek. Idei nagy slágerük a Travel volt. Amibe első hallásra én is beleszerettem és nyáron szinte minden nap meghallgattam. Feltétlenül helye van a listámon.


4. Sunmi - Siren
Azt hiszem sokan egyetértettek velem, ha azt mondom, Sunmi a legtehetségesebb szóló előadó a piacon. A zenéi kivétel nélkül remekek, az mv-i pedig mind művészileg, mind önkifejezésben nagyon erősek... és talán ezért is sikeresek.
A képzése, a zenei alapjai (egész jól basszusgitározik), a személyisége egy olyan egyveleggé áll össze, amit lehetetlen nem szeretni. Az egyik legkiforrottabb, legőszintébb és legalázatosabb koreai előadónak tartom.


3. (G)-IDLE - Hann
Őszinte leszek. Az a helyzet, hogy ha (G)-IDLE-nek 10 dala lenne, akkor mind a 10 szerepelne a listámon. De csak kettő van, így ez a kettő szépen be is került a harmadik és a második helyre. Hogy miért nem elsők? Erről később.
Ódákat lehetne zengeni a lányok szépségéről, Jeon Soyeon mindent elsöprő karizmájáról, de az az igazság, hogy mégis a zenéjük az, ami miatt ennyire szeretem őket. A zenéjük miatt, amiket maga Soyeon ír. A CUBE egyszerűen zseniális munkát végzett velük, a lányok hangszíne annyira egyedi és Soyeon rapje oly utánozhatatlan, hogy szerintem jelenleg a legeredetibb lánycsapat a piacon.


2. (G)-IDLE - Latata
2018 május. A Cube új lánycsapata jött és megmutatta, milyennek kell lennie egy igazán erős debütálásnak. A dal, az mv, a lányok fellépése egyáltalán nem olyan volt, mintha egy kezdő csapatot látnánk/hallanánk. Egy teljesen kiforrott, remekül összerakott produkciót élvezhettünk általuk. Soyeon pedig úgy törte darabokra a karizmatikus lányokról alkotott ideánkat, mint még soha senki. Ahogy a lányok sorban jelentek meg az mv-ben úgy lepődtünk meg sorban, hogy "húúú, ilyen hangot eddig még nem hallottunk, ezt valami új".
Tudom, a mennyekbe emelem fel Soyeont az állandó dícséretemmel, de tényleg úgy hiszem, hogy kiemelkedően jó rapper és előadó. Talán a legjobb.



1. Momoland - BBoom BBoom
Azt hiszem, nincs idei slágerlista, amiről hiányozhatna ez a dal. A Momoland történelmet írt. Hosszú-hosszú idő után végre megmutatta, hogy egy kis, ismeretlen bandának is sikerülhet a lehetetlen és a legjobbak közé énekelhetik fel magukat.
Nem tudom, hány százszor hallgattam már meg a BBoom BBoom-ot, de biztosan rengetegszer, így nem férhet kétség az első helyeséséhez.
A csapat sok megpróbáltatáson ment át, se az ügynökség, se a lányok nem voltak felkészülve a hirtelen jött sikerre, de mára már összeszedték magukat és megfelelő alázattal, kemény munkával leküzdötték a kezdeti nehézségeket.
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Wise Prison 1 rész után
lapishun 2146 megtekintés, 4 hozzászólás Nem vagyok egy nagy sport rajongó, de amilyen klasszul összevágták a film első percét, azt öröm volt nézni. Bár
Pandora
lapishun 1281 megtekintés, 0 hozzászólás Nehéz dolog erről a filmről írni. Nehéz, mert érződik a szándék, hogy a készítők mit szerettek volna megmutatni. De sajnos nagyon félre
The Crowned Clown - 1 rész után
lapishun 2267 megtekintés, 2 hozzászólás Újabb kosztümös sorozat, újabb esély. Újabb esély, amivel Korea bebizonyíthatja számomra, hogy képes olyan történelmi/fantasy sorozatot
Napi lánybandák
lapishun 1448 megtekintés, 3 hozzászólás Elég sok minden történt az elmúlt pár napban a kisebb lánycsapatok háza táján, lássuk hát rövid összefoglalónkat. [b]Sha Sha -
Cookie beállítások