Card image cap

Encounter - 1. rész után

lapishun

Próbálok óvatosan fogalmazni, mert tudom, hogy egy Bogum sorozatot bántani istenkáromlással ér fel.

Az az igazság, hogy a koreaiak még mindig nem tanultak meg külföldi helyszínen forgatni. Nem, nem a felvételek minőségével van gond, hanem azok hitelességével. Egyszerűen annyira (számukra) egzotikus helyszíneket választanak, hogy a jó ízlésből inkább a giccs felé hajlik minden.

Az Encounter első epizódja pedig nagyon-nagyon giccses. Bogummal az élen. Ő a leggiccsesebb. Sajnálom, de a szépfiúságát annyira túlzásba tolták ezzel a karakterrel és a "nyugati" lazaságával, hogy szerintem az egyik legsziruposabb szereplővé vált, akit valaha láttam. Ráadásul azt kell mondjam, nem is játszik most jól. Bogumot látom a képernyőn, nem pedig az általa megszemélyesített Kim Jin-Hyeok-ot. Song Hye-Kyo sokkal jobban alakítja a karakterét, őt nézve nem fog el kínos feszengés.

Mint minden hasonló dráma, ez is akkor indul be igazán, mikor véget érnek a külföldi felvételek és a koreai hétköznapok érkeznek. Így messzemenő következtetéseket nem vonok le, mert akkor máris röpülne a 2/10-es értékelés tőlem...

Az operatőr egyébként kitett magáért, remekül van fényképezve a sorozat, kár hogy a rendező nem tudott felnőni a feladathoz. Sok jelenet van, ahol hiába a remek kamerabeállás, a környezet felépítésébe nem vittek elég életet, vagy ha meg is próbálták túl mesterkélt lett és a színészek sem voltak túl jól instruálva (jó példa erre a kínosnak szánt jelenet fogadáson, ahol Seung-Jo és Hye-Kyo párbeszédét láthatjuk.)

A forgatókönyv sem remekel, a történetből még túl keveset kaptunk, ami eddig zajlott azt meg mind láttuk már máshol. A párbeszédek nagyjából rendben vannak, bár kissé túlságosan is érzelgősek.

Én azt szeretem, ha egy sorozat önmagától szép/érzelmes, nem pedig azért, mert annak szánják és erőlködnek rajta, hogy az legyen. Számomra ez túlontúl mesterkélt... kicsit sem kifinomult, inkább - ahogy írtam - giccses.

Ettől függetlenül még teljesen nem írom le, jelenleg nem érdemel tőlem többet, mint:

5/10

Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások