Card image cap

Sky Castle - 1. rész után

lapishun

A sorozat ezúttal nem a csebolok, hanem az alattuk elhelyezkedő, alapvetően nyugati értékrend szerint élő elit világába kalauzol el. Kórház igazgatók, jó menő ügyvédek világa ez. És persze a feleségeiké.

A készítők óvatos próbálkozást tettek rá, hogy tükröt tartsanak a gyakran irreális társadalmi elvárások elé. Azért mondom, hogy óvatos, mert nézőként nagyon könnyű belefeledkezni a történetbe és szimpatizálni a szereplőkkel, s úgy fogyasztani a részeket, mint a többi családi drámát. De ez hiba, mert a sorozat tényleg megpróbálja kis távolságtartással (aminek az eszköze főleg az abszurditás és néha a humor) bemutatni a felső tízezer életét.

A színészi gárda elég vegyes, főleg nők uralják. És nem csak számban, hanem színészi játékban is. A férfi szerepek megint valóságtól elrugaszkodottak, olykor túljátszottak, nehéz komolyan venni őket.

A forgatókönyv kivételesen remek, könnyű beletespedni a fotelbe és elmerülni a kényelmes élet látszólag tét nélküli kihívásaiba, de csak hogy akkora pofont kapjunk már az első epizódban, ami biztosan felébreszt.

Értékelés: 7/10

Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások