Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Saichiiro no One Room

lapishun 2181 megtekintés, 6 hozzászólás
Nem tagadom, a sorozat plakátja volt az, ami felkeltette az érdeklődésemet és megnéztem az első részt. És nem tudom eldönteni, hogy jó ötlet volt-e, vagy jobb lett volna, ha sosem látom.

A Saichiiro no One Room 20 perc alatt teljesen tönkre tett. Volt már pár anime, ami hasonló hatással volt rám (pl. Air), de nem számítottam rá, hogy egy élőszereplős sorozat is képes ilyesmire, ráadásul ilyen gyorsan. A történet egy manga feldolgozása, s azt hiszem sosem fogom elolvasni, mert épp elég egyszer átélni az ilyesmit.

Sokszor emlegettem már, hogy soha egyetlen ázsiai nép sem tud olyan mély és olyan felkavaró dolgokról nyíltan beszélni, mint a japánok. A Saichiiro no One Room olyan erővel zúdítja ránk a társadalmunk problémáit, egy gyermeki élet kilátástalanságát, egy beteggé torzult elme undorító, mégis tiszta gondolatait, hogy miután vége lett az első résznek úgy éreztem, ez alatt a 20 perc alatt teljesen összevertek, és vagy kétszer áthajtottak rajtam egy úthengerrel.

Nem hiszem, hogy sokan megnéznétek a sorozatot, így pár szóval kivételesen ismertetném a sorozat alapfelvetését:

Adott egy 14 éves, az anyja által abuzált, iskolai zaklatásnak kitett kislány, aki végső kétségbeesésében öngyilkosságra szánja el magát, de az isteni (vagy épp pont, hogy az ördögi) jóakarat megmenti egy férfi személyében, aki haza viszi őt. A férfi egy pillanatig sem titkolja, hogy megszállottja a kislánynak, s már hónapok óta követi és leskelődik utána. A kislány mégis megmentőként és egyben szerelmeként tekint rá, hisz ő az első az életében, akitől figyelmet és szeretetet kap.

Ezt kapjuk azt arcunkba az első percben. Innen indulunk, ebből a teljesen abszurd és beteg helyzetben ismerjük meg azt, hogy jutott idáig a kislány és ki lehet ez a beteg (?) férfi.

A sorozat nem kendőzi el az emberi és társadalmi problémákat, nyíltan beszél róluk, s bármilyen undorító alaphelyzetet is teremtenek, japán módra annyi szépséget és szívfacsaró jelenetet rejtenek el benne, hogy nehéz belőlük érintetlenül kikecmeregni.
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

KPOP STAR 27-28
lapishun 1176 megtekintés, 0 hozzászólás Bár vélhetően sokan ismerik a KPOP STAR című műsor által befutott tehetségeket, hazánkban magát a műsort nem sokan ismerik. Épp ezért egy
Policeman and me
lapishun 1757 megtekintés, 0 hozzászólás A Policeman and me története bátran indít és merész témát feszeget. Feltesz ugyan pár érdekes kérdést, de a válaszokat meg sem próbálja
Produce 48 - Pletykák
lapishun 1171 megtekintés, 0 hozzászólás Hamarosan indul a Produce 48 és annyi pletyka látott már napvilágot az indulókról, hogy mi sem hagyhatjuk ki az esély latolgatással
Momikeshite Fuyu - 1 rész után
lapishun 1124 megtekintés, 0 hozzászólás Nehéz dolgom van a Momikeshite Fuyu-val. Egyrészt, szeretem a japán sorozatokat, hisz sokkal egyedibbek minden szempontból, mint pl. a koreai
Cookie beállítások