Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Life on mars - 1. rész után

lapishun 2587 megtekintés, 7 hozzászólás
A koreai sorozat feldolgozások nem szoktak túl jól elsülni. Sokat felemlegethetünk, akár a Criminal Minds-ot. A Life on Mars egy angol sorozat volt, ami kapott egy amerikai remake-et, majd most egy koreait is. Mivel nekem mind a kettő kimaradt az életemből, ezért nincs mihez hasonlítanom ezt a feldolgozást, ezért a következőkben csak mint önálló alkotást fogom boncolgatni.



Már az első percben feltűnt, hogy az operatőr és a rendező nagyon odatette magát a látványvilág terén. A sorozat gyönyörűen van fényképezve. Bár a látványvilág nem eredeti, de nagyon is minőségi munka, nagyban segít, hogy a nézőt szinte teljesen beszippantsa a sorozat hangulata.



A főszereplő Jung Kyoung Ho-t, bevallom nem ismertem. De lengetem a kalapom előtte, teljesen jól játssza a szerepét, egyetlen rossz szót nem tudok rá ejteni, pedig Isten bizony próbáltam 😊.
De nem csak ő, hanem a többi színész is remekül alakít. Még a viccesebbre vett karaktereknél sem lóg ki a lóláb.

Mivel egy ízig-vérig krimiről van szó, ezért a történetről egy szót sem ejtek, nehogy elkottyantsak valamit, elég annyit tudni, hogy lebilincselő. A történet két szálon játszódik, egy jövőbeli jelenben és a múltban (1988-ban, az olimpia évében) főhősünk pedig mindkettőben jelen van. A készítők nagyon jól operáltak ezzel a fura helyzettel, ügyesen lavíroztak a misztikum és a tudományosan is magyarázható képzelgés/álom között. Nem tudom, hova fog kifutni a magyarázatuk a helyzetre, de egyszerűen nem tudtam belekötni a felvázolt helyzetbe.



A sorozat középpontjában egy hosszú éveket átnyúló sorozatgyilkosság áll, s ehhez csatlakozik be a főhősünk személyes drámája is úgy, hogy az érzelgősség nem halványítja el az izgalmakat. Ügyesen kiegyensúlyozták a kettőt.



Aki szereti az izgalmakat, nem riad vissza egy kis vértől, annak bátran merem ajánlani a Life on Mars-ot.

Értékelés: 9/10
Film adatlap

Life on Mars

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
krimi/thriller
Vetítés dátuma
2018-06-15
Epizódok száma
16
Élet a Marson

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Return of the King, azaz a k-pop királyai hamarosan visszatérnek - Frissítve!
Brigi 1692 megtekintés, 6 hozzászólás A koreai könnyűzenei műfaj azon kedvelői számára, akik nem csak a mai bandák munkásságát követik figyelemmel, hanem régebb óta e
My Strange Hero - 1. rész után
lapishun 3917 megtekintés, 0 hozzászólás Bele se fogjon a cikk olvasásába az, aki pozitív érzelmeket táplál a sorozat iránt, mert vérig fogom sérteni. Sajnos a My Strange Hero
Mekkora siker lesz Eric Nam és Somi közös dala?
lapishun 1155 megtekintés, 1 hozzászólás Tegnap jött ki Eric Nam és Somi új dalának teaser videója, ami meglepően kellemesre sikeredett. Bár sosem voltam nagy Eric Nam rajongó, de a
Policeman and me
lapishun 1760 megtekintés, 0 hozzászólás A Policeman and me története bátran indít és merész témát feszeget. Feltesz ugyan pár érdekes kérdést, de a válaszokat meg sem próbálja
Cookie beállítások