Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Lawless Lawyer - 1. rész után

lapishun 2809 megtekintés, 5 hozzászólás
Egy dolog van, amit a koreai sorozatok nevetségesebbnek és szánalmasabbnak mutatnak be a rendőri munkától is, az pedig a jogrendszerük. Épp ezért nem sikerült élveznem eddig egyetlen jogi sorozatukat sem, mert olyan légből kapott érvelésekkel, nyilvánvaló féligazságokkal tömik tele ezeket, amik biztosan nem állnák meg helyüket egy bíróságon sem.

Erre a prekoncepciómra sajnos már az első percben ráerősített a Lawless Lawyer is. Junki hiába menő abban a kocsiban, már a nyitó jelenet abszolút baromság volt. Egy ügyvéd saját magáról készít felvételt, amin az egyik tanút kompromittálja és ezt akarja felhasználni a bíróságon? Ráadásul a jófiú/rosszfiú image-t még mindig rosszul használják... Ezt érdemes lenne megtanulniuk Hollywoodtól. Egy jófiú nem fog önkényesen életeket veszélyeztetni egy autópályán csak azért, hogy elfogják... nem... egy jófiú azért veszélyeztet életeket, hogy azzal életeket mentsen.

A forgatókönyv ide-oda ugrál a humoros és a véresen komoly jelenetek között sőt egyes szereplőkkel egymásba is csúsztatja azokat, így sajnos elveszik az élét a fajsúlyos történéseknek. Ezt leszámítva a forgatókönyv rendben van, a történetvezetése aránylag szépen ívelt.

A karakterek nagyjából rendben vannak. Ahogy a színészek is. A Criminal Minds-beli csetlés-botlása után jó Junkit valami testhezállóbb szerepben látni. Seo Ye-Ji is teljesen rendben van, de azt nem állítom, hogy jó párost alkotnak a képernyőn.

Bár szinte minden téren jó a sorozat, maga a téma és annak bemutatása az, ami számomra nézhetetlenné teszi. Ha valaki a jogi hülyeségeken túlteszi magát (vagy nem is érdekli) az biztosan remekül fog szórakozni. Én nem tudtam.

Értékelés:
6/10
Film adatlap

Lawless Lawyer

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2018-05-12
Epizódok száma
16
Bűnözőből ügyvéd

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Misty - 1. rész után
lapishun 3964 megtekintés, 5 hozzászólás A Misty jól kezdett… Egy krimibe oltott mélydrámát kapunk, amiből bármi kisülhet. A karakterek jól kidolgozottak és egy jól felépített
Confession - 1. rész után
lapishun 1618 megtekintés, 3 hozzászólás Egy krimit sokan könnyű műfajnak tartják. Hisz vannak olyan stíluselemek, amiket elég egymás után megjeleníteni és ha keverünk hozzá némi
My fellow citizens - 1. rész után
lapishun 1869 megtekintés, 0 hozzászólás Bajban vagyok, polgártásaim! Megint. Ugyanis nehéz erről a sorozatról írnom. Hiába szeretem Siwont, hiába szeretem Lee Yoo-Youngot, hiába
Babel - 1. rész után
lapishun 3105 megtekintés, 8 hozzászólás Úgy szeretek elkezdeni egy sorozatot, hogy semmit nem tudok róla. A Babel esetében ez nem sikerült, mert több előzetest is megnéztem és
Cookie beállítások