Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Mistress - 1. rész után

lapishun 2053 megtekintés, 2 hozzászólás
A Mistress az év egyik meglepetés sorozata lehet. Nagyon úgy néz ki, hogy az OCN lapot húzott 19-re és bizony meg lett neki a 21.

A Mistress egy angol sorozat feldolgozása. Valljuk be a koreaiak nyugati sorozat feldolgozásaik hááááát.... szóval hagynak kivetni maguk után (Talán a "Férjem védelmében" kivételével, mert az egész remekül sikerült). Nem így a Mistress. Ami nagyon erősen kezd. Egyetlen apró fogódzkodót sem hagy, amit megragadhatnék és beleköthetnék. Az első rész után egyszerűen csak hülledeztem.



A forgatókönyv remek. A fényképezés úgy szintén, bár nyugati példát követ, mégis friss és ropogós. Jó látni a beállásokat. Nincs jelenet, amit elnagyoltak volna. A legjelentéktelenebbeket is annyira kidolgozottak, olyan remek és kellően változatos kameraállásból mutatják, hogy néha elcsöppent a nyálam a láttukon.



A párbeszédek jól megírtak, pörgősek. Nem tudom, lesz-e hozzá magyar felirat, de nehéz dolga lesz a fordítónak. A néző agyának gyorsan kell forognia folyamatosan, hogy ne maradjon le egy-egy fontos mondatról sem.

A karakterek nagyon jók, ahogy az átültetésük is az eredeti angolból a koreai valóságba. De ami a karaktereknél is jobb, az a négy színésznő. Egyelőre csak szuperlativuszokban tudok beszélni róluk. A casting remek munkát végzett, mind a négy nőre tökéletesen illik a rájuk osztott szerep. A készítők nem próbáltak mindenáron nagy neveket szerepeltetni a sorozatban, hanem tényleg a karakterekhez válogatták össze a szereplőket. És remek munkát végeztek. Persze nem újonc színésznőkről van szó, mindenkinek lesz ismerős arc köztük.
Természetesen férfi színésztársaik is jól játszanak, de a sorozat felépítéséből fakadóan elsődlegesen a nők vannak középpontban, róluk szól minden.



A sorozat korhatáros és nem csoda, hisz tele van erotikus jelenetekkel és persze akad némi erőszak és vér is. De az erotikus jeleneteket nem viszik túlzásba, nem öncélúak. Sokat megtudunk általuk a karakterek magánéletéről, viselkedéséről.



A történetről szokás szerint egy szót sem ejtek, mindenki fedezze fel magának! Érdemes. Engem beszippantott az első rész és egész biztosan nézője leszek a sorozatnak.

Értékelés: 8/10

Film adatlap

Mistress

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
krimi/thriller
Vetítés dátuma
2018-04-28
Epizódok száma
12
Négy barátnő története, akik sorozatgyilkosságba keverednek

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Life on mars - 1. rész után
lapishun 2580 megtekintés, 7 hozzászólás A koreai sorozat feldolgozások nem szoktak túl jól elsülni. Sokat felemlegethetünk, akár a Criminal Minds-ot. A Life on Mars egy angol sorozat
Nyerj páros belépőt a Koreai Filmfesztálra!
lapishun 1498 megtekintés, 8 hozzászólás Nyereményjátékunkban belépőt nyerhetsz a Koreai Filmfesztivál budapesti Sugár Moziban vetített filmjeire. A
While you were sleeping
lapishun 7309 megtekintés, 9 hozzászólás Lee Jong-Suk és Suzy új, romantikus, álmokon túl ívelő sorozata.
Cookie beállítások