Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Suits - 1. rész után

lapishun 1481 megtekintés, 0 hozzászólás

Elindult végül a KBS2 új sorozata a Suits. Az eredeti sorozat sokunk kedvence volt, kinek ezért, kinek azért, de tagadhatatlan, hogy főleg a jól eltalált karakterek miatt volt sikeres az NBC műsora.

Nagyok az elvárások, amiket teljesítenie kell a feldolgozásnak. Ez egyszerre átok és áldás is. Áldás, hisz az eredeti sorozat népszerűsége körbelengi a mostani sorozatét is. Átok, mert lehetetlen nem összehasonlítani a kettőt és az elődhöz méricskélni az utódot.

Mint tudjátok, eléggé rögtön ítélő vagyok, akire nagy hatással vannak a részletek. A felvezető sorok rosszul szerkesztett dinamikája nem sok jóval kecsegetett.


Amikor megjelent Choi Gwi-Hwa a képernyőn, valamelyest megnyugodtam, mert tenyérbemászó arca és remek gesztikulálása erős és jól megformált, meghatározó karaktert sejtetett...

De sajnos nem örültem sokáig, mert jöttek sorban a szereplők. Jang Dong-Gun egyszerűen rossz választás volt. Bár imádtam a Gentlemans Dignity-ben, itt úgy éreztem, túlságosan is merev... még akkor is, ha nem az eredeti karaktert játszó Gabriel Machthoz hasonlítjuk. A karakterét nem formálták elég érdekesre, számomra sablonos "énvagyokajóképűfőszereplő" figura lett.



Park Hyung-Sik karaktere eggyel jobb. Sok rosszat nem tudok felhozni vele kapcsolatban, de dicsérni sem tudom. Nem sikerült megkedvelnem.



A két női szereplő egyelőre szintén eléggé felejthetőnek tűnik. Hiába a tapasztalat, hiába a tehetség... egyszerűen beleolvadnak a környezetbe.

A forgatókönyv nem sikerült rosszra, de inkább tűnik tisztességes iparosmunkának, semmint szívvel-lélekkel megírt soroknak. A történet íve aránylag gördülékeny, de a hangulatfestő elemek némelyike eléggé erőltetettnek tűnik.



Összességében nem rossz a sorozat, egy erős közepes szintet hoz egyelőre, de sajnos az eredeti, sziporkázó párbeszédektől és ötletes fordulatokkal teli elődjére kicsit sem hasonlít.

Ha nem feldolgozásról lenne szó, biztos, hogy szó nélkül dobnám az első rész után a sorozatot... így viszont még kap esélyt.

Értékelés: 6/10

Film adatlap

Suits

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2018-04-25
Epizódok száma
16
A sztárügyvéd és a zseni kezdő ügyvéd története

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

The Secret Life of my Secretary - 1. rész után
lapishun 2775 megtekintés, 2 hozzászólás Az az igazság, hogy az első percek után úgy gondoltam, hogy ez a sorozat afféle titkos élvezet lesz számomra, hisz általában az ilyen
Kínai filmhét Miskolcon - 2018.04.10-13.
Brigi 1107 megtekintés, 1 hozzászólás Miskolcon, a város szívében található [b]Művészetek Háza[/b] Uránia art mozitermében első alkalommal kerül sor a [b]Kínai Filmhét[/b]
Behemoth
lapishun 1558 megtekintés, 1 hozzászólás Páran ismeritek a kínai filmekhez fűződő viszonyomat. Nos, eljött az ideje annak, hogy levegyem a kalapom előttük. A Behemoth ugyanis egy
Abyss - az első rész után.
Wu Xing 1614 megtekintés, 4 hozzászólás Nem szoktam elolvasni a tartalmat, és általában minden sorozat 3 esélyt (3 rész) kap tőlem. Az Abyss azonban kivétel lett, sajnos…. Egy
Cookie beállítások