Card image cap

Kedvenceim a koreai film-és sorozatgyártásban VII.

Süki

*JÁTÉK!*JÁTÉK!*JÁTÉK!*JÁTÉK!*JÁTÉK!*JÁTÉK!*JÁTÉK!*JÁTÉK!*JÁTÉK!*JÁTÉK!*JÁTÉK!*

Szeretnélek egy játékra hívni benneteket! Úgy éreztem hiányzik a „legkedvesebb romantikus sorozataim” cikk. Kicsit, csak egészen kicsit extrává tettem a cikket, mégpedig úgy,hogy egy dráma, a romantikus hősei révén kapcsolódik az előtte lévőhöz és az utána következőhöz. Kiválasztottam egy romantikus hősnőt alakító színésznőt,Ha Ji Won-t, vele indul a saját játékom. Kerestem hozzá egy romantikus szerepet egy romantikus drámában, ez lett az Empress Ki, ő pedig Ki császárné. Az ő romantikus hőse, Ta Hwan császár, Ji Chang Wook személyében. Aztán Ji Chang Wook-tól is kerestem egy romantikus szerepet másik romantikus drámájában, másik romantikus hősnővel, és így tovább… Azt hiszem ez egyszerű és érthető. Ami a nehézség mégis, úgy kanyarítani a „szerelmi láncot”, hogy kedvenc hősnőim és hőseim belekerüljenek. Kis engedményeket tettem, a most kimaradt drámáim pont bele fognak simulni egy következő „örökzöld drámáim” című cikkbe.

Induljon a szerelmi láncom az első drámával, és a főszereplőnőjével:

Empress Ki (2013-2014)

Ki császárné szerepében látható Ha Ji Won, a drámakirálynő a kezdő láncszem. Az ő titkolt szerelme volt Wang Yoo (Joo Jin Mo), a jó katona és becsületes férfi, viszont ország és hatalom nélküli koreai király, de úgy gondoltam, hogy a drámában Ta Hwan (Ji Chang Wook) császár lett az igazi szerelme. Aki félénk fiúból éppen Ki Seung Nyang (a későbbi császárné) hatására magabiztos uralkodó lett.
Ki császárné valóságos történelmi személy, ami tudható,hogy valóban hadisarc fejében több koreai lánnyal, terményekkel, adóval együtt érkezett a mongol császári udvarba, ahol ágyasnak választották ki. Ami történetében a csoda, nem volt még példa rá, hogy ilyen alacsonyról érkezve valakiből is császárné és egy későbbi császár anyja lehessen. A történet egyéb szála valószínűleg részben, vagy teljesen mese.
A szerelmi láncot Ji Chang Wook fűzi tovább:1. Healer (2014-2015)

A sorozat műfaja krimi, ezért a több név a főszereplőknél, ahogy haladunk előre a történetben lépésről lépésre tudunk meg a mindkettejük közös és titokzatos múltjáról egyre többet. De lássuk a szerelmeseket!
Ji Chang Wook szerepe szerint Seo Jung Hoo/ Park Bong Soo (Healer) A cselekmény szerint ő egy éjszakai futár, aki jó pénzért szinte bármilyen csomag szállítását elvégzi, akár embert is kísér. Egyszer feladatul kap egy fiatal, lelkes online-újságíró lányt, ezért,hogy a közelébe lehessen, beépül csetlő-botló újságíróként a Park Min Young alakította Chae Yeong Shin / Oh Ji An munkahelyére. A két fiatal egymásba szeret. Amíg próbálják a múlt titkait feltárni és megoldani, szerelmük hűségesen kitart.
A szerelmi láncot Park Min Young fűzi tovább:3. City Hunter (2011)

A romantikus akciósorozatban Park Min Young, azaz Kim Na Na a Kék Házban teljesít testőri szolgálatot, itt ismerkedik meg a Lee Min Ho által megformált karakterrel, Lee Yoon Sung-val. Yoon Sung egy kedves, jószándékú fiatalember kemény múlttal a háta mögött. Édesapja és társai egy balul sikerült katonai akció során vesztették életüket. A csoport egyetlen túlélője, Lee Jin Pyo / Steve Lee mindenáron bosszút esküszik, így nem tétovázik, amikor elrabolja halott katonatársa és barátja újszülött fiát és spártai körülmények között neveli fel, hogy jó katona váljon belőle. Yoon Sung mire felnő a bosszúterv végrehajtójává válik, egyetlen dologgal nem számol előre,hogy a csinos testőrhölggyel egymásba szeretnek.
Így fűződik tovább a láncunk Lee Min Ho-val.4. The Heirs (2013)

Lee Min Ho ebben a sorozatban egy gazdag, jó dolgában néha nem tudja mit csinál fiatalembert alakít, Kim Tan-t,akit ezért a családja büntetésből az USA-ba száműzi. Ott találkozik össze egy nincstelen fiatal lánnyal, akit Park Shin Hye alakít. Cha Eun Sang otthon, azaz Koreában gürizik,hogy házvezetőnőként dolgozó néma anyjával pénzt takarítsanak meg Eun Sang Amerikában élő nővérének esküvőjére. A lány siet is a megtakarítással az USA-ba, ahol kiderül,hogy nővérének eszébe sincs férjhez menni, elveszi a húgától a pénzt, kidobja a lakásból, aztán lelép. Mindezt látja Kim Tan és felkarolja a Eun Sang-ot. A „szeret-nem szeret” játék folytatódik Koreában is. Mígnem győz a szerelem.
Ennyi elég is a sorozatról, bocsánat mindenkitől, akinek tetszett, nekem unatkozós volt.
A szerelem láncot Park Shin Hye fűzi tovább.5. Pinocchio (2014-2015)

Park Shin Hye ebben a sorozatban Choi In Na szerepében látható, aki Pinocchio-szindrómában szenved, azaz soha nem hazudhat, mert akkor végeláthatatlan csuklásba kezd. Gyerekkorában költözik apjával a nagyapjához vidékre, amikor újságíró-riporter édesanyja a karrierépítés miatt elhagyja őket. A nagyapó mentett ki a viharos tengerből egy kisfiút, befogadta és halott fia után Choi Dal Po-nak nevezte el. A fiúnak- akit Lee Jong Suk alakít- igazi neve, Ki Ha Myeong, és egy hirtelen tragédia folytán széteső család szerencsés túlélője. In Ha és Ha Myeong újságírónak tanulnak, azért,hogy felvegyék a harcot a közvélemény hamis hírek általi manipulálásával, aminek a fiú családja is áldozata lett.. Telnek-múlnak az évek és a fiatalok egymásba szeretnek. Így kerül át a szerelem lánc Park Shin Hye-től Lee Jong Sukhoz.6. W (2016)

Lee Jong Suk ebben a sorozatban egy webtoon figurát alakít, Kang Chul-t, aki az évek során önálló akaratú szereplővé válik, ezért a képregényt rajzoló Oh Sung Moo szeretné megölni a lázadó rajzfigurát. Ekkor keveredik a rajzolt és a valóságos világ össze. Ugyanis a mester sebészgyakornok lánya-akit Han Hyo Joo alakít- nagy rajongója Kang Chulnak, így ahányszor a férfi élete veszélybe kerül, Oh Yeon Joo berántódik a képregénybe, hogy megmentse őt. Szövevényes történet, egy különleges krimi, amelynek fontos része a főhősök szerelme.
Így adja tovább a lánc fűzését Lee Jong Suk Han Hyo Joo-nak .7. Always (2011)

Han Hyo Joo a filmben egy vak lány-Jung Hwa- szerepében látható, aki egy baleset kapcsán veszti el látását és a szüleit. Ettől függetlenül egy kedves, önálló személyiség, aki szívesen látogat be egy parkolóőri állásba, ahol a parkolóőrrel elbeszélget illetve elmesélteti a tévében látható sorozat aktuális történéseit. Egyszer csak egy teljesen idegen férfit talál a parkolóőri bódéban ,egy egykori harcost, akinek sötét a múltja, hallgatag, mogorva, és elutasító. De a lány kedvessége őt is megnyitja. Idővel megszokja a jelenlétét és kezd megváltozni.Összeköltöznek. Amikor a lány elmeséli vaksága történetét, So Ji Sub filmbéli karaktere, Cheol Min rádöbben, ő okozta a balesetet. Onnantól kezdve mindent megtesz, hogy megkönnyítse és szebbé tegye a lány életét, és amikor lehetőség nyílik arra,hogy egy meglehetősen költséges műtét révén Jung Hwa visszanyerje látását, akkor illegális boxmeccseket vállal a pénz megszerzéséért…
So Ji Sub nyilatkozta a film után, ez a film szívbemarkoló és megható, és ezzel maximálisan egyetértek. A mellékelt kép jelentőségét azok, akik látták a filmet érteni fogják.
A láncunk pedig töretlenül folytatódik, mert So Ji Sub fűzi tovább.8. Master’s Sun (2013)

So Ji Sub a sorozatban egy szállodatulajdonos- Joo Joong Won- bőrébe bújik, a Kingdom nevű szállodát vezeti. A jelenkori lényének pontos jellemzője,hogy elutasító, kegyetlen és rossz a modora. Persze, amikor összetalálkozik a szellemeket látó és ettől rettegve riadozó fiatal hölggyel (a rettegések, és riadozások miatt én kb. 3* kapcsoltam le a dráma 1. részét, mert megijedtem, valódi horrort fogok látni), csodák csodájára beleszeret, és a szerelem, ahogy lenni szokott, oldja a zárkózottságot, megláttatja a burok alatti személyiséget, vagyis kiszolgáltatottá tesz. Ettől menekül is mindenki, kivéve,ha a valakit So Ji Subnak (Joo Jong Won-nak) hívják, és a partnerét pedig Kong Hyo Jin-nek (Tae Kong-Sil „Sun”-nak). A történet a szereplők egyéni életében fellelhető tragédiákat leszámítva egy kedves, kellemes romantikus vígjáték.
So Ji Sub tehát teljesen jogosan adja át a szerelmi lánc továbbfűzését Kong Hyo Jin-nek.9. It’s Ok, This is Love (2014)

A sorozatban Kong Hyo Jin Dr. Ji Hae Soo néven egy pszichiáter doktornő szerepében látható. Az élete akkor vesz gyökeres fordulatot, amikor összetalálkozik a magabiztos, kissé lekezelő stílusú íróval és rádió DJ-vel, a Zo In Sung alakította Jang Jae Yeol-lal. Lenyűgözi az elegáns, kedves, ügyesen udvarló férfi. Amikor kapcsolat alakul ki közöttük, a doktornő akkor szembesül vele,hogy Jae Yeol komoly mentális betegséggel küszködik, amit próbál elrejteni, elfedni, még önmaga előtt is. A szakértő segítség, és a szerelem segíti férfit a gyógyulásban. Éppen a jóban-rosszban kitartás miatt lesz ez a dráma is egy szép szerelmet bemutató sorozattá.
A szerelem láncot Zo In Sung fűzi tovább:10. That Winter, The Wind Blows (2013)

Zo In Sung a sorozatban Oh Soo szerepében látható. Oh Soo a valódi neve, de mégis egy nevet birtokol. A szerelme halála miatt megkeseredő és rossz kimenetelű szerencsejátékba kezdő férfi élete reménytelenségbe fordul, amikor a vak örökösnő- Oh Young szerepében Song Hye Kyo látható- be nem toppan az életébe. A fiatal nő nagyon magányos, és a régen eltűnt testvérét keresi. Amikor Oh Soo szembesül vele,hogy az Oh Young által keresett Oh Soo meghalt, és senki sem emlékszik rá, akkor átveszi a helyét, „testvérként” az álhúga mellett. Azzal nem számol, hogy a vak fiatal nő gyengédséget ébreszt benne. Mély és igazi szerelem alakul ki közöttük. Minden nehézséggel megküzdenek együtt.
A szerelmi lánc befejezésül Song Hye Kyo-hoz került.10+1. Descendants of the Sun (2016)

A romantikus katonai sorozatban Song Hye Kyo karaktere a bátor szívű és magasan képzett Kang Mo Yeon doktornő beleszeret a jóképű fiatal katonába, Yoo Shi Jin-be, akit Song Joong Ki alakít. Szerelmük kitart a dráma végéig:..sőt, azon túl is:Köszönöm a figyelmet!

Szeretném kérni, hogy a bátor vállalkozók, akik nekiálltok egy ilyen drámáról-drámára, színészről színészre „szálló” szerelmi láncnak és lehetőség szerint sikerül a kedvenceiteket is bevonni, osszátok meg velünk mire jutottatok! Hálásan köszönöm, mert kinek többé, kinek kevésbé „munkás” feladat!

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • Süki
  2018-04-11 18:50:24
  Teljesen megértelek, Móni! A sorozat részeinek száma újabban már nálam is kizáró ok, neki sem kezdek, ha túl soknak tartom. Közben azt is hiszem, hogy nem mindegyik sorozat lemaratonozható. Az Empress Ki olyan! :) Tele van történéssel, sodródsz az árral ,gyorsan telik az idő.

 • Wolf Moni
  2018-04-11 18:26:43
  Az Empress Ki-t még én sem láttam, engem elriaszt az 51 rész. Bár ha jobban bele gondolok a Shilla 62 részes volt és többször is láttam ..., bár az első doramáim egyike volt. Azóta inkább a standard 16, 20 részeseket nézem inkább.

 • Süki
  2018-04-09 22:47:53
  A The Heirs-re én is ezt írtam, Éva, a többi jó volt, tényleg.
  Az Empress Ki 51 részes :) Én az egyik forró nyáron 3 nap alatt megnéztem, hát, szinte nonstop, ez a maraton csúcsom! :)
  Annyira izgalmas és eseménydús volt, hogy kénytelen voltam a kidőlésig nézni. :)


 • szegleeva
  2018-04-09 21:54:28
  annyian írjátok már hogy az Empress Ki milyen jó még nem láttam de most már tényleg tervbe veszem a többit láttam annyi különbséggel hogy a The Heirs nem kedveltem a W-Two world nagyon szeretem a másik ilyen nagy kedvencem a Descendants of the sun ezeket bármikor újra nézem

 • Süki
  2018-04-09 20:23:11
  :) A legkisebb kétségem sem volt, hogy SJS-hez vezet minden út! :D De így van ez jól! ;)

 • Wolf Moni
  2018-04-09 20:19:50
  Lee Yeon Hee-hez fűzném rögtön So Ji Subot és a Phantom-ot ( Ghost ), de az inkább krimi, bár egy halvány romantikus szál is van benne. Így inkább a Hwajung-nál maradnék ... :)

 • Wolf Moni
  2018-04-09 20:15:47
  Kedves Süki! Minden lánc So Ji Subhoz vezet! :) Kong Hyo Jinhez fűzném a Pasta-t, ahol Lee Sun Gyunnel alakított hatalmasat! A Pasta-s Lee Sun Gyunhez fűzném a Miss Korea-t, ami ugyan nem a legjobb sorozata, de egyszer mindenképpen látni kell. :) Ebben a romantikus sorozatban a partnere Lee Yeon Hee.

 • Süki
  2018-04-09 12:36:49
  Kedves Gyomar! Nagyon köszönöm az elismerő szavaidat, igazán jól esnek!
  Egyik szemem sír, a másik nevet, mert örülök, hogy többen is jó és új ötletnek tartottátok, kicsit, egészen kicsit szomorú vagyok,hogy senkit nem sikerült a játékba csalnom, akár csak néhány "kör" erejéig sem.... De, majd legközelebb.... :)

 • gyomar
  2018-04-08 20:24:29
  Kedves Süki! Nagyon szépen ezt a nagyon jó listát, ilyen szerintem még nem készült, nem semmi ötlet és nem semmi munka lehetett ezt megcsinálni.Gratulálok neked. gyomar :-)

 • Süki
  2018-04-08 19:25:46
  Ismételten köszönöm Unni2011 a hozzászólást!
  Kedves Móni! A szerelmi lánc szabályait be kell tartani! HA gondolod, meg kell nézni, van-e olyan lánc, ami vissza-visszavezet SJS-hoz! :)

 • Wolf Moni
  2018-04-08 18:06:25
  Amit semmiképpen sem hagynék ki, az a Greatest Love, a Secret Garden, Scent of a Woman, Goblin, Yong Pal, a kihagyhatatlan Oh my Venus, a Doctors, Cinderella and the four Knights ... és még folytathatnám. :)

 • Wolf Moni
  2018-04-08 18:03:02
  A lista szuper, bár azért ha őszinték akarunk lenni, Korea a romantikus sorozatokban nagyon jól áll! :)

 • Unni2011
  2018-04-08 13:17:53
  Köszönöm a gifet, Süki! <3 Egyébként ebben a soriban fedeztem fel Tal Talt, alias Jin Yi Hant (bár több néven is fut, de talán ez a legutóbb használt). Jajjj, "elvesztem", ha meghallom a hangját, olyan kellemes az orgánuma. :)

 • Süki
  2018-04-08 11:29:45
  Kedves Unni2011! Nagyon köszönöm a mindig bátorító hozzászólásaidat!
  Ezért most ezt a gifet csak neked küldöm!! • Unni2011
  2018-04-08 09:56:25
  Kedves Süki, jópofa ez az összeállításod. A kosztümös sorik közül pont a No. I. sorimmal indítottál. Hasonló levezetést adtam volna én is. :) Egyébként a császárkának drukkoltam az elsőnél...

 • Süki
  2018-04-07 23:16:22
  Ne riasszon el a játékra felhívás benneteket! Persze nagyon örülnék egy hosszú listának... Pár szerepből is összehozható a szerelmi lánc! :) A legkedvesebb színészeitek romantikus szerepeinek felhasználásával. Én is több helyen is másfelé is ágazhattam volna, csak a más utak nálam zsákutcába vezettek... :)

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Brigi

Beküldte: Binky

Beküldte: Binky

LEGJOBBAN VÁRT FORDÍTÁSOK
 • 1.
  Live
  140 kérés
 • 2.
  Misty
  113 kérés
 • 3.
  Wise Prison Life / Prison Playbook
  110 kérés
FELHASZNÁLÓI TOPLISTA
 • 1.
  Erzsike54
  1520 pont
 • 2.
  gigi43
  1330 pont
 • 3.
  Picur
  1150 pont
SZERKESZTŐ/FORDÍTÓ TOPLISTA
 • 1.
  Wu Xing
  11330 pont
 • 2.
  Brigi
  10270 pont
 • 3.
  amoni
  6050 pont

új VLIVE videók

Csatorna: BLACKPINK

Csatorna: BLACKPINK

Csatorna: BLACKPINK

Hozzászólások