Card image cap

Kedvenceim a koreai film-és sorozatgyártásban II.

Süki

A későbbiekben újabb és újabb kategóriákkal fogtok találkozni férfiak esetében is, melyeket én alkottam, mert meglehetősen sok kedvencem van, és valamilyen módon bele kell férniük a „kedveinceim” cikksorozatba.

Ami tény,hogy Ji Sungot végtelenül elkötelezett színésznek tartom, aki mindent belead a szerepeibe, együtt él velük és meglehetősen tehetséges.

Apró tudnivalók a kedvenc színészemről, amiket többen is tudni fogtok,de hátha valaki még nem tudja. 41 éves, és középiskolás koráig meg sem fordult a fejében,hogy színész legyen. Akkor látta Dustin Hoffmannal a főszerepben az Esőembert. Onnantól viszont megállíthatatlan volt. Az SBS csatornán bemutatásra kerülő KAIST c. 1999-2000-es iskolai drámában debütált, főszereplőként. Lenyűgöző eddigi pályafutásában,hogy 20-nál több főszerepet kapott.
2013-ban megnősült, felesége szintén színész, Lee Bo Young, egy gyermeket nevelnek. Feleségét a Save the Last Dance for Me c. 2004-es drámában ismerte meg. A kép egy jelenet a sorozatból:Lássuk hát az ismertetőt!

A teljes eddigi életműve akkora,hogy mindenképpen le kell válogatnom, miket mutatok be. A legismertebb, közkedvelt, díjat érdemlő sorozatok és szerepek nem maradhattak ki. Továbbá jelzés-szerűen bekerülnek olyan szerepei, melyekben kiemelten megcsillogtatja színészi tehetségét, sokoldalúságát:

Filmszerepei közül kettőt választottam ki, mert azt gondolom ezek ismertebbek, illetve megemlítem a legelsőt:

1, Whistling Princess / The Hidden Princess (2002)

A történet részben politikai, az Észak-Koreából Szöulba szökő ismert táncosnő (aki mellesleg az észak-koreai vezető lánya) megismerkedik a dél-koreai rockzenekar vezetőjével, Jun Hoval (Ji Sung), az ismeretségükből kapcsolat lesz. A történetbe belekeveredik a CIA is, el akarják rabolni a lányt.
Ez a film is főszerepet hozott Ji Sungnak. Azért szerettem volna bemutatni, mert fiatal férfiként egész másképp nézett ki, mint most, mintha karakteresebb lenne most az arca…2, Whatcha Wearin'? / My P.S. Partner (2012)

A film bemutatását követően Ji Sung több helyütt is nyilatkozta,bár feszélyezték az erotikus jelenetek, de annyira érdekesnek találta a történetet, a két főszereplő karakterét, hogy elvállalta a szerepet.

Hyun Seung (Ji Sung) éppen többféle szempontból is válságban van, barátnője elhagyta, mert több évre elment külföldre tanulni, a zeneszerzés sem alakul... Ebben a hangulatban kap egy téves telefonhívást egy ismeretlen hölgytől, Yoon Jung-tól (Kim A Joong), aki válságba jutott kapcsolatán szeretne javítani. A telefon másik végén nem engedi megszólalni a férfit, azt hiszi,hogy barátjának nyújt egy kellemes élményt.
A film nagyon szórakoztató, a drámai történések ellenére is humoros, fordulatos és romantikus.3, Confession (2014)

A történet főszereplője három férfi, akik olyan szoros barátságot ápolnak, hogy szinte már egy családot alkotnak.
In Chul (Ju Ji Hoon) biztosítási ügynökként dolgozik, de többen inkább csak csalónak tartják. Min Soo (Lee Kwang Soo) egy kisvállalkozást működtet, és főhősünk, Hyun Tae (Ji Sung) az igazság bajnoka, egy óvodáskorú gyermekkel. Történetük alapja a barátság, de megjelenik a bűnözés, drámaiság és a tragédia is, ahogy az a hétköznapi életben is megszokott.Sorozatbeli szerepei (ez aztán az igazi csemege és meglehetősen nagy falat!):

1. Swallow the Sun (2009)

A történetben Kim Jeong woo (Ji Sung) egy gengszter apa törvénytelen gyermeke, aki árvaházban nevelkedik fel. Nagyon sok zűr van vele és körülötte. Esélyt addigi élete megváltoztatására akkor kap, amikor megmenti egy gazdag és nagyhatalmú vállalati elnök életét.
A 20. részes sorozat csodálatos jeleneteit Jeju szigetén forgatták.2. Kim Su-Ro, The Iron King (2010)

A következő főszerepében már egy kosztümös sorozatban találjuk Ji Sungot.
A három királyság korszakában játszódó történetben Ji Sung egy jelentős történelmi alak, Kim Su Ro szerepében látható, aki 12 kis államot egyesít „Geumgwan Gaya” névvel.3. Royal Family (2011)

Úgy tűnik Ji Sung szerepeiben bizonyos események pl. nehéz gyerekkor, vagy foglalkozásban az ügyészség visszatérőek. (Vagy csak megszokott koreai drámai elemek.)

A sorozatban Han Ji Hoon (Ji Sung) árvaházban nő fel és gyilkossággal gyanúsítják meg. Kim In Sook (Yum Jung Ah) megszerzi számára a legjobb ügyvédet, így felmentik az alaptalan vádak alól. Élete ekkor fordulópontjához érkezik, ezután az árva fiúból sztárügyész lesz, aki sikeresen megoldja az ügyet, amelyben az első gyanúsított volt, és az elkövetőt elítélteti.
4. Protect the Boss (2011)

A romantikus, vígjátéki elemeket sem nélkülöző drámában Cha Ji Hun (Ji Sung) egy jóképű, gazdag örökös fiatalembert alakít, akit különösebben nem érdekelnek a cég ügyei, ami valószínűleg összefügg azzal,hogy különböző fóbiákban szenved, így kerüli a társaságot. Amikor a nagyvállalathoz új titkárnő érkezik, akkor Ji Hun és unokatestvére Cha Moo Won (Kim Jae-Joong) vetélkedni kezd a hölgy szerelméért, és a hatalomért is.valamint JJvel:5. Secret Love (2013)

Ez a sorozat végre meghozta Ji Sung számára az első jelentős elismerést. A 2013 KBS Drama Awards-on elnyeri a legjobb színész;legnépszerűbb színész díjakat, és Hwang Jung Eum-mal közösen a legjobb páros díját.

Jo Min Hyuk (Ji Sung) élete romokban hever, amikor menyasszonyát egy viharos éjszakán halálra gázolja egy autó, meghal a szerelme, aki állapotos volt. Onnantól kezdve a bosszú élteti, és meg akarja bűntetni a gázolót. Kang Yoo Jung (Hwang Jung Eum) bár a barátja mellett ül az autóban ezen az estén, mit sem tud a gázolásról. Amikor kiderül mi történt, hogy védje szerelmét és annak karrierjét, Yoo Jung elvállalja a gázoló szerepét. Börtönbe kerül, ahol megszülető gyermekét elveszik tőle. Ahogy telik-múlik az idő, Min Hyuk szíve megenyhül, szánalmat, együttérzést, majd szerelmet kezd érezni a nehéz sorsú fiatal nő iránt.6. Kill Me, Heal Me

Egyike azon sorozatoknak, amelyek abszolút kedvenceim! Nagyon. A Secretből ismert nyerő páros alakítja a főszerepeket, Ji Sung és Hwang Jung Eum, párosukat kiegészíti egy nagyon tehetséges fiatalember, Oh Ri On
szerepében Park Seo-Joon. A 2015 MBC Drama Awards –on díjeső hullott a sorozatra.

Mindenki zseniális ebben drámában, de elképesztő, amit Ji Sung alakít. Van egy chaebolunk, Cha Do Hyun, aki nem tudja betölteni felelős vállalatvezetői pozícióját, mert disszociatív személyiségzavara van. A történet során kiderül,hogy borzalmas, a gyerekkorában gyökerező események váltották ki a tudathasadásos állapotot, mert az a 6 személyiség, akiket még magában hordoz védték meg főszereplőnket, és tették lehetővé,hogy elviselje a múltat és jelent. Oh Ri Jin (Hwang Jung Eum) a doktornő, aki segíti Do Hyunt a gyógyulásig, egy végtelen impulzív, érzékeny személyiség, akiről kiderül,hogy a gyerekkorának eseményei szorosan kapcsolódnak a férfi gyerekkorának eseményeihez. A történet megrendítő, sírás és nevetés jól megférnek egymás mellett. A cselekmény minden szála úgy bonyolódik,hogy a sorozat végére az összes titokra fény derüljön. Nagyon szerethető dráma!

Mivel Ji Sung mind a 7 karakterében elképesztően jó, ezért most én Perry Parkról mellékelek egy képet:7. Entertainer (2016)

Ez az a sorozat, amelyik valamiért nem tudta elnyerni a tetszésemet, ezért én személy szerint úgy tekintek a drámára, mint Ji Sung pihenőévére két csodálatos szerep között… De adok még később esélyt a sorozatnak, mert a véleményemtől meglehetősen eltérő véleményeket is olvastam, mint: aranyos és szerethető.

Shin Suk Ho (Ji Sung) a Top Entertainment Company-nal dolgozik ,ahol sztárokat kutatnak- és fedeznek fel. Nagy álma teljesül, létrehoz egy saját céget Mango névvel. Lelkes terve,hogy magával viszi a saját vállalkozásába a legismertebb együttest, szertefoszlik, amikor ittas vezetésért börtönre ítélik. Amikor kiszabadul, újra munkához lát. Ami miatt szóba hozom a sorozatot, hogy feltörekvő tehetségként Hiery is játszik benne, Geu Rin karakterét.8. Defendant (2017)

Újabb teljes siker. Ezért a szerepéért Ji Sung a nagydíjat kapta meg a 2017 SBS Drama Awards-on.

Ji Sungot a sorozatban Park Jung Woo kerületi ügyész szerepében láthatjuk, aki egyik reggel holtan találja a feleségét, a kislányát sehol sem találja. A megérkező rendőrség szemében egyértelműen ő a gyanúsított, és a bíróság előtt is bűnösnek találtatik, ezért kettős gyilkosságért halálra ítélik. A börtönben megoldhatatlan nehézségekkel találja magát szemben, meg kell bírkóznia amnéziájával, fel kell mentetnie önmagát és elítéltetni a valódi gyilkost. Mindeközben kiderül,hogy a kislánya él, őt is vissza kell szereznie, mégpedig egy pszichopata bűnelkövető kezei közül. Nagyszerű alakítás volt, mélyen drámai és jól felépített a történet.

Azt hiszem Ji Sung színészi nagyságáról bőven árulkodnak a most bemutatott szerepei, és még sok szép sikert kívánok neki, és sok élményt magunknak is, miközben rajongva figyeljük őt elkövetkező szerepeiben.

Maradtak ki szerepei, nem a legjelentősebbek. Ha valamelyik (akár a cikkbe nem beférő) szerepében szerettétek, kérlek írjátok le melyik az, és mért tetszett.

Hálásan köszönöm megtisztelő figyelmeteket!

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • Süki
  2018-03-17 21:12:07
  Szerintem a "rossz fiúk" mellett izgalmasabb az élet, de a "jó fiúk" mellett élhető. :) Ezért van az,hogy amikor partnert keresnek a nők, akkor a az előbbieknél csillan fel a szemük, amikor arra gondolnak, hogy legyen aki eltartja őket, meg a születendő utódokat, és biztonságot nyújt, akkor csakis jófiúk jöhetnek szóba! :)
  Jaj, már nekem is túl sok a kedvencem pár év alatt! Végülis a régi cikkeket azért archiváltam, ez történt velük, mert új cimmel indítottam új sorozatot. Kicsit tágítani akartam a "felhasználható alanyok" :) körét, de attól tartok, ez most túl jól is sikerül! Egyelőre bírom. :)

 • Unni2011
  2018-03-17 19:18:23
  Köszönöm szépen a fotót is, Süki! :) A csuda tudja, hogy a többségünk miért is vonzódik a "rossz fiúkhoz" is. Talán a folyamatosan fennálló latens izgalom miatt, bár azért férjnek mi sem ez a típust akarjuk. :)
  Nagyon jó ötlet a kedvenceid bemutatása! <3 Én már lassan 9 év távlatában nem is vállalkoznék rá... olyan sokan helyet kaptak a szívemben. :D
  Az előző Sung Dong-Il-ról szólt, olvastam is, de most nem találom. Telitalálat volt! Imádom! <3 Hogyan kell visszakeresni?

 • Süki
  2018-03-17 12:13:52
  Köszönöm a kedvességedet, Unni2011! Nagy lelkesedéssel vágtam bele a "kedvencekbe" is, mert ahogy telnek-múlnak a drámanézős évek, egyre többen lesznek! :D
  Szívesen segítek Shin Segivel:


 • Unni2011
  2018-03-17 11:33:39
  Egy fotót szerettem volna Shin Segiről betenni még hajnalban,
  most próbálkozom vele. :)

 • Unni2011
  2018-03-17 03:00:55
  Köszi szépen Süki! A korábbiakat is! :-) A KMHM nagy kedvencem nekem is. Az alapszemélyiségén túl, a legjobban talán a macsó Shin Segi tetszett. <3 YoNa csak azért szorult hátrébb, mert nehéz lett volna vele rivalizálni. :D

 • Unni2011
  2018-03-17 02:14:09

 • Süki
  2018-03-15 19:37:11
  Köszönöm szépen, Gigi az ajánlót! Listára teszem!!

 • gigi43
  2018-03-15 18:53:14
  Szerintem egy nagyon fontos és jó szerepe volt a 2004-es sorozata a : Terms of Endearment. Igaz 70 részes, hétvégi sorozat volt, szerencsére Maryu jóvoltából elkészült a magyar fordítása az Ázsia Ékkövein megtalálható. Csak ajánlani tudom érdemes ráfordítani ezt a nem kevés időt. Ji Sung szeretőknek és rajongóknak mondhatni kötelező :) Ez a film a mai kemény valóságot mutatja be és emlékeztet minket a házasság szentségére és a család fontosságára. Több információ itt:
  https://azsiaekkovei.hu/kdorama/terms-of-endearment

 • rozsa.farkas99
  2018-03-15 18:25:32

 • Süki
  2018-03-15 18:17:04
  Mindkettőt ajánlom Éva! :)
  A Secret és a Kill me, heal me tényleg megunhatatlan! Mindkét drámának nagyon jó a forgatókönyve és a szereplők is zseniálisak!

 • szegleeva
  2018-03-15 17:18:41
  nekem is ő az egyik kedvencem a Secret és a Kill me heal me többször nézős kedvenc a Defendat-ot és a a Royal familyt még nem láttam de már listán van

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Brigi

Beküldte: Binky

LEGJOBBAN VÁRT FORDÍTÁSOK
 • 1.
  Live
  140 kérés
 • 2.
  Misty
  113 kérés
 • 3.
  Wise Prison Life / Prison Playbook
  110 kérés
FELHASZNÁLÓI TOPLISTA
 • 1.
  Erzsike54
  1520 pont
 • 2.
  gigi43
  1330 pont
 • 3.
  Picur
  1150 pont
SZERKESZTŐ/FORDÍTÓ TOPLISTA
 • 1.
  Wu Xing
  11330 pont
 • 2.
  Brigi
  10270 pont
 • 3.
  amoni
  6050 pont

új VLIVE videók

Csatorna: BLACKPINK

Csatorna: BLACKPINK

Csatorna: BLACKPINK

Hozzászólások