Card image cap

Kedvenceim a koreai film-és sorozatgyártásban I.

Süki

A kedvenceim témakörben- terveim szerint- a gyermek, felnőtt, idősödő színészeken kívül megjelennek filmrendezők, forgatókönyv írók is. Bíztatnék előre is mindenkit, ha gondoljátok, vágjatok bele ti is ilyen bemutató-sorozatnak!

A bemutatásra kerülő gyerekszínészem kiválasztása egyszerűnek tűnhet, de ahogy kicsit elmerültem a témában, kiderült, sok-sok kedves gyerekszereplőt, karaktert választhattam volna a különböző sorozatokból. Írni fogom majd a cikkben, mért Shin Rin Ah-ra esett a választásom.

Egy gyerekszínész szerepe szerint általában a főszereplők és egyéb szereplők gyermekkori énjét alakítja, vagy úgy,hogy a sorozat kezdetekor gyerek és ahogy halad előre időben a történet, úgy nő fel a karakter és váltanak felnőtt színészre, vagy visszaemlékezésben jelenik meg a gyerekkor. Ami lehet, hogy szép volt egy tragédiáig, ami után minden megváltozott ( pl: Pinocchio), vagy a már eleve szomorú gyerekkor terheit hordozza felnőtt korában is a szereplő, esetleg több szereplő is (pl. Missing you/ I miss you, Kil me heal me). Nyilván ezek hosszabb időszakot átölelő drámák. Illetve még egy eset lehetséges, hogy a gyermekszínész aktív részese a történetnek, vagyis az események kezdetétől a végéig résztvevője a drámának, vagy sorozatnak, így karaktere gyermekként marad meg (pl. 2018-as drámában a Mother-ben Hye Na szerepében láthatjuk Heo Yool-t.), a jelenben játszódik minden.

Lássuk hát a kedvencemet!Shin Rin Ah 2009 május 14-én született, egész korán indult a kis művésznő nyilvános karrierje, 2014-ben debütált film-és sorozatszerepekben. Az ismertebb-általam látott- szerepeiből válogatok:

1. Mrs. Cop

A sorozatot az SBS csatornán láthatták a drámarajongók 18 részben, 2015 augusztus 3 - szeptember 29 között.

Shin Rin Ah Choi Young Jin nyomozónő (Kim Hee Ae) lányát, Seo Ha Eun-t alakítja. A főszereplő nagy dilemmája,hogy anyaszerepét hogyan tudja, vagy egyáltalán össze tudja-e egyeztetni nyomozó csoportvezetői tevékenységével. A kislány kevésnek találja az időt, amit édesanyja vele tölt, és amikor fontos táncos fellépésére sem ér oda, akkor apró csínyt követ el,hogy édesanyja közelébe kerülhessen, mert úgy tudja,hogy aki bűnt követ el, az a rendőrségre kerül….2. Marriage Contract

A drámát 2016 március 5 - április 24 között láthatták a sorozatkedvelők az MBC csatornán 16 részben.

A sorozatban meglehetősen komoly szerep jut a Shin Rin Ah által megformált karakternek, Cha Eun Sung-nak. Amikor a történet szerint az őt egyedül nevelő édesanyjáról (UEE) kiderül súlyos beteg, és lányát biztonságban szeretné tudni a pénzes agglegénynél (Lee Seo Jin), akkor éppen a kislány lesz az, aki kedvességével, csacsogásával tudatosítja a férfiban , hogy mindig is családra vágyott.

3. The Legend of the Blue Sea

A sellőlány történetét 20 részben láthatták a nézők 2016 november 16 -2017 január 25 között az SBS csatornán.

A sorozat a 16. században indul, majd a 21. században folytatódik.
Shin Rin Ah egy kedves és okos kisiskolás lányt, Yoo Na-t alakítja, aki folyamatosan kapcsolatba kerül a főszereplőkkel. A dráma egyik epizódjában szomorú, mert nagyon elfoglaltak a szülei, ezért a Mikulástól is azt kéri, hogy az édesanyja, édesapja legyenek jelen az ünnepi tehetségkutatón, ahol ő is fellép. A helyszínen váratlanul Chung (Gianna Jun)- a sellőlány a jelenkorban- jelenik meg, mint modell, és azt mondja,hogy Yoo Na édesanyja küldte, majd ugyanilyen váratlanul Joon Jae (Lee Min Ho) is előkerül, hogy szurkoljanak a kislánynak (alsó kép), innentől nevezi férfit ahjussi helyett oppának….A főszereplőkkel:4. Defendant

A drámát az SBS csatorna tűzte műsorára 18 részben 2017 január 23 - március 21 között.

Shin Rin Ah Park Ha Yeon-t, az igazságtalanul megvádolt és bebörtönzött kerületi főügyész (Ji Sung)- kislányát alakítja. A drámai történetben a Ha Yeon-t el is rabolják, az édesanyját is elveszti, ezért elég sok sírós jelenet jutott a kislánynak a sorozatban. Az a rész, ahol a régen látott apjával újra találkozik, rekord nézettséget ért el, annyira szívszorító volt. Meg is kérdezték Shin Rin Ah-t, hogy ennyire fiatalon nem nehéz neki a sok-sok drámai sírós jelenetet eljátszani? Mire azt válaszolta,hogy sokkal könnyebb egy ilyen helyzetben sírást alakítani, mint nevetni, mert,ha csak elképzeli, milyen érzés lenne,ha őt is elrabolnák, máris tud sírni.

Ji Sung és Shin Rin Ah között is kedves barátság alakult ki a forgatás alatt, és én emiatt a sorozat miatt, illetve az ebben a sorozatban nyújtott alakítása miatt választottam kedvencemnek Rin Ah-t.5. Live Up To Your Name/ Deserving of the Name

A sorozatot a TvN csatorna vetítette 2017 augusztus 2- október 1 között.

A dráma egy közismert Joseon-korabeli akupunktúrával gyógyító doktorról szól, Heo Im-ről, aki mikor sietősen elhívják a királyi udvarba, még belesúgja a nagybeteg Yeon Yi (Shin Rin Ah) fülébe, hogy várja meg, visszatér és meggyógyítja. Ezt követően a doktor elkerül a jelenkorba, de múltba történő visszautazásainak a kényszerítő körülményeken túl az is az oka,hogy be szeretné tartani a kislánynak tett ígéretét.6. Return

Az SBS csatornán 2018 január 17-én kezdődő és még most márciusban is futó krimisorozatában Shin Rin Ah Kang Dal Rae szerepét alakítja.Azt hiszem,hogy Shin Rin Ah nevével az elkövetkező években sokat találkozunk még! Kívánok neki ezen a rögös pályán szép sikereket és töretlen színészi karriert.

Köszönöm szépen,hogy elolvastátok a cikket!

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • Süki
  2018-03-20 20:51:38
  Nagyon szívesen, Margit53! :) Azt hiszem,hogy jelenleg ő a legnagyobb sztár Koreában a gyerekszínészek között.
  Én is nagyon kedvelem őt! Olyan igazi kis hölgy.
  A Marriage-ban és a Defendantban is nagyon "hiteles" gyerek volt. :) Ha az említett sorozatok témája nem riaszt el, mindenképpen ajánlom megnézésre, akár a kislány miatt is!

 • margi53
  2018-03-20 20:36:26
  Nagyon tehetséges kislány! A fenti filmek közül csak a The Legend of the Blue Sea-ban láttam. Most töltöm le a Deserving of the Name-t. Örülök, hogy ebben is szerepel. Köszönöm a felsorolást is, hogy még miben láthatom.

 • Süki
  2018-03-11 10:48:58
  A címlapfotón Shin Rin Ah Kim Sohyunnal látható, aki többek között a Goblin c. sorozatban a királynő szerepét alakította.
LEGJOBBAN VÁRT FORDÍTÁSOK
 • 1.
  Misty
  581 kérés
 • 2.
  Day and Night
  500 kérés
 • 3.
  Flying Tiger
  465 kérés
FELHASZNÁLÓI TOPLISTA
 • 1.
  Erzsike54
  1740 pont
 • 2.
  gigi43
  1690 pont
 • 3.
  Picur
  1170 pont
SZERKESZTŐ/FORDÍTÓ TOPLISTA
 • 1.
  Brigi
  10610 pont
 • 2.
  amoni
  6190 pont
 • 3.
  lapishun
  4061 pont

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: TWICE

Hozzászólások