Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


A Japán Edward Elric: Yamada Ryosuke

varganiki 2075 megtekintés, 2 hozzászólás
Yamada Ryosuke 1993. Május 9-én látta meg a napvilágot Tokióban. A fiú két lánytestvérrel büszkélkedhet. Nővére Chihiro modell, aki nem mellesleg nagy CN Blue rajongó, illetve van egy húga is Misaki. A Yamada család kezdetben egyáltalán nem volt gazdag, szülei mégse sajnálták a pénzt a fiú taníttatására. Az már gyerekkorában kiderült, hogy jó érzéke van a focihoz, így a kis Ryosuke minden álma az volt, hogy focista lehessen, egészen 2004 Augusztusáig, mikor is az élete 180 fokos fordulatot vett.

Johnny’s Entertainment
Ryosuke édesanyja nagy rajongója volt a Kinki Kids nevű duónak, melynek tagjai Domoto Koichi, illetve Domoto Tsuyoshi, akik a Johnny’s Entertainment nevű vállalatnál tevékenykedtek illetve tevékenykednek mind a mai napig. Ez az ügynökség Japán egyik legismertebb popzenei ügynöksége, mely nem csak japánban, de külföldön is ismertséget szerzett. Miután édesanyja elképzelte, az akkor még csak 10 éves Ryosuke-t a színpadon énekelni, illetve táncolni, a fiú tudta nélkül jelentkezett az ügynökséghez. A fiú eleinte nem akart elmenni a meghallgatásra, de mikor anyja egy focis kitűzőt ígért neki cserébe, rögtön meggondolta magát. A meghallgatást, amin részt vett, a tévé is sugározta, méghozzá a Yah Yah Yah című műsor keretében, melynek szereplői Ryosuke későbbi csapattársai, Yabu Kota, Yaotome Hikaru, Inoo Kei, illetve Nakajima Yuto is szerepeltek. A fiú jól vette az akadályokat, így 2004. Augusztus 12-én hivatalosan is csatlakozott az ügynökséghez.



Korai évek, illetve a színészet kezdete
Koránt sem mondhatjuk, hogy Ryosuke első két éve az ügynökségnél zökkenőmentesen telt. Az akkor még csak 10 éves fiút senki sem vette igazán komolyan, így nagyobb feladatokat sem kapott társával illetve riválisával Nakajima Yuto-val ellentétben, aki viszont az idősebb generáció kedvence volt. Kezdetben a feladata mindössze az volt, hogy a háttérben énekeljen, illetve táncoljon a már debütált csapatok mögött. Sokszor megfordult a fejében, hogy kilépjen, ám ekkor eszébe jutott, hogy valóra kell váltania édesanyja álmát, így végül maradt az ügynökségnél. Mint tudjuk ez nagyon is jó döntésnek bizonyult. 2006-ban debütált színészként, a Tantei Gakuen Q című anime live action változatában, melyben Amakusa Ryuu-t keltette életre.

2007: A nagy debütálás.
2007-ben háromévnyi szenvedés után, végre beérett a kemény munka gyümölcse, hiszen egy kezdetleges formációnak, a Hey Say-nek lett tagja, Arioka Daiki-val, Takaki Yuya-val, Chinen Yuri-val, illetve riválisával Nakajima Yuto-val együtt. A mindösszesen 1 kislemezt megélt banda egészen az év szeptemberéig volt aktív. Júliusban Ryosuke ismét Amakusa Ryuu bőrébe bújt, ugyanis a Tantei Gakuen Q folytatást kapott, méghozzá sorozat formájában, ami 10 részből állt. A sorozatnak nagy sikere volt és itt kezdődött el Ryosuke szárnyalása, mint színész. 2007 szeptemberében, a Hey Say tgajaihoz csatlakozott a Yah Yah Yah két tagja, Yabu Kota, Yaotome Hikaru, a JJ Expresszből Inoo Kei, illetve Morimoto Ryutaro valamint Okamoto Keito, így megalakult az ügynökség legnagyobb létszámával bíró együttese, a Hey Say Jump.

2008-2009 az új banda
2008-ban Ryosuke folytatta a színészkedést, ezúttal mellékszereplőként tűnt fel Kamenashi Kazuya oldalán, a One Pound of Gospel című romantikus vígjátékban. Még az év őszén ismét főszerep várta, ezúttal a Scrap Teacher című iskolai sorozatban játszotta el Takasugi Toichi karakterét. A sorozatban együtt szerepelt csapattársaival Nakajima Yuto-val Chinen Yuri-val, illetve Arioka Daiki-val. 2009 júniusában bejelentésre került, egy új formáció, a NYC Boys, melynek Yamada, Chinen, illetve Nakayama Yuma lettek a tagjai. 2009 októberében pedig a Hidarime Tantei Eye-ban játszotta el Tanaka Ainosuke karakterét, egy középiskolás fiúét, aki miután megkapja bátyja bal szemének szaruhártyáját, különös dolgokat kezd el látni.

2010-2012 A hupikék törpikék
2010 januárjában Ryosuke ismét Tanaka Ainosuke bőrébe bújt, ezúttal ismét sorozat főszerepében tért vissza. 2010 márciusában bejelentették, hogy a NYC Boys a továbbiekban már csak NYC néven fut tovább, ki is adták kislemezüket a Yuki 100% mely a Nintama Rantaro című anime főcímdala lett. 2011-ben a Hey Say Jump rajongóit, illetve az egész ügynökséget sokkolta, mikor napvilágot láttak az akkor még kiskorú Morimoto Ryutaro képei, melyeken a fiú, dohányzás közben látható. Mivel megsértette a szabályokat, így kizárták a csapatból, illetve az ügynökségből is, a Hey Say Jump 9 taggal működött tovább. Hosszabb kihagyás után 2011 szeptemberében jelentkeztek új kislemezzel, a Magic Powerrel, mely a Hupikék Törpikék film Japán változatának reklámdala lett. A film különlegessége, hogy Ryosuke és legjobb barátja, egyben csapattársa Chinen Yuri szólaltatták meg Ügyifogyit, illetve Okoskát. 2012 Januárjában ismét főszerepben tért vissza, ezúttal a Risou No Musuko című vígjáték sorozatban keltette életre Suzuki Daichit, az anyakomplexussal küzdő fiút, akit anyja kihasznál azért, hogy később jobb életet biztosíthasson magának. Ryosuke mellett Nakajima Yuto is szerepet kapott a sorozatban, mint Daichi szintén anyakomplexussal küzdő barátja. A sorozat témadala, a Hey Say Jump Super Delicate című dala lett.



2013-2014 A szólólemez és a Kindaichi trilógia
2013-ban Ryosuke megkapta karrierje legnagyobb lehetőségét, mégpedig egy saját szólólemezt. A kislemez a Mystery Virgin címet kapta, címadó dala pedig a Kindaichi Shounen no Jikenbo The Hong Kong Kowloon Treasure Murder Case című speciális dráma betétdala lett, mely az NTV fennállásának 60.évfordulója alkalmából készült. Ryosuke játszhatta el Kindaichi Hajime szerepét, a kicsit perverz és lökött nyomozófiú szerepét, aki nagyapja nevében oldja meg a rejtélyes ügyeket. A drámában Arioka Daiki is szerepet kapott, mint Saki Ryuiji, Kindaichi barátja. Mint később kiderült, a Kindaichi sorozatok atyja, Kibayashi Shin, aki a Tantei Gakuen Q-t is készítette, már az utóbbi sorozat forgatásakor tervezett egy Kindaichi sorozatot, melyben Ryosuke-nak szánta a főszerepet, ám a fiú a maga 14 évével, még túl fiatal lett volna középiskolásnak. 2014 elején Ryosuke ismét Kindaichi bőrébe bújt, ezúttal egyenesen Malajziába utazik, egy nyári iskolába, ahol rejtélyes gyilkosságokat kell megoldania. 2014 Júliusában pedig végre semmi akadálya nem volt, hogy elkészülhessen a Ryosuke főszereplésével készült Kindaichi sorozat, mely a Kindaichi Shounen no Jikenbo Neo címet kapta. a Sorozatban Ryosuke mellett ismét feltűnt Arioka Daiki, a témadal pedig a Hey Say Jump Weekender című száma lett.

2015 Debütálás a mozivásznon, illetve a 24 hour
2015 márciusában Ryosuke a mozivásznon is debütált az Assassination Classroom című anime élőszereplős változatával, melynek főszereplőjét Shiota Nagisat keltette életre. 2015 Augustusában a Hey Say Jumpot az a megtiszteltetés érte, hogy kiválasztották őket a 24 hour című jótékonysági műsor házigazdájaként, a V6 nevű együttessel egyetemben. A műsor a magyar Teletoonhoz hasonlóan 24 órán keresztül tartó adománygyűjtő műsor, melynek keretében különböző dokumentumfilmeket vetítenek, maratón futást tartanak, a műsor legnagyobb durranása, pedig egy Speciális dráma, mely a házigazdának kikiáltott banda egyik tagja lesz a főszereplője. Ebben az évben Ryosuke kapta azt a megtisztelő szerepet, hogy eljátszhatta Sasaki Ryohei karakterét, egy fiatal fiúét, akinek meg kell küzdenie a halálos kórral. A történet megtörtént eseteken alapszik, Sasaki Ryohei egy valóban élt fiú, az édesanyja által írt könyv alapján készült el a film. Ryosuke az év novemberében megkapta a Grashopper című filmben a bérgyilkos Semi szerepét.

2016 Az elismerések
2016 folyamán Ryosuke két szakmai elismeréssel lett gazdagabb. Az év felfedezettje díjat a 39.Japán Akadémia díjátadón, majd az Év Újonca díjat A Japán filmkritikusok díjátadóján. Még az évben visszatért Shiota Nagisa karakterével, az Assassination Classroom Graduation című filmben. 2016 Májusában bejelentették, hogy Ryosuke játssza majd Edward Elric karakterét a világszerte ismert Full Metal Alchemist című manga élőszereplős változatában. 2016 őszén Ryosuke ismét sorozattal tért vissza ezúttal a Cain és Abel című drámasorozatban játszhatta el Takada Yu karakterét, egy szeretetéhes fiatal férfi,t aki a sok megaláztatás után elégtételt akar venni bátyánk, ellopva ezáltal helyét az apjuk cégénél, illetve a szeretett nőt is. 2016 Decemberében bejelentették, hogy Ryosuke lesz a főszereplője a Namiya General Store című misztikus, időutazós filmnek.

2017-től napjainkig
2017-ben bemutatták a Namiya General Store-t, illetve a Full metal Alchemistet, mindkettő jó eredményt ért el. 2017 decemberében bejelntették, hogy Ryosuke lett a 91. Kinema Junpo Award díjátadójának az év felfedezettje. 2018 Januárja óta pedig a Momikeshite Fuyu című családi vígjátékban játssza Kitazawa Shusaku karakterét, egy fiatal rendőrét, aki családja védelmének érdekében kénytelen rendre megszegni a törvényt. 2018 március 26-án bejelentették, hogy a Hey Say Jump al csapata a Hey Say 7(amiben Ryosuke is énekel) lesz a felelős a Nintama Rantaro anime 26 évadának záródaláért. 2019 elején megkapta a Kyokuya című horror-romantikus film főszerepét, amelyben egy Ryoichi nevű fiút kelt életre, aki igyekszik kideríteni, miért nem emlékszik rá menyasszonya. 2019 júliusában a Semi Otoko című romantikus vígjáték várta, ahol a címszereplő Semit keltette életre, egy apró kis rovart, aki emberré válik ám csak 7 napja van az életből.

Mint a legtöbb fiatal Ryosuke is imádja szabadidejét barátaival, egyben csapattársaival Chinen Yuri-val, illetve Okamoto Keito-val tölteni, általában valamilyen számítógépes játékkal ütik el az idejüket. Ryosuke már nem él együtt a családjával, de rendszeresen hazalátogat. Nagy állatbarát, 2 kutyával, 3 teknőssel, nyúllal, illetve tengerimalacokkal büszkélkedhet. Imád főzni és a hasát is nagyon szereti. Tériszonya, van, ezért fél felülni a hullámvasútra. Imádja az epret és a húst, a paradicsomot viszont utálja. Általánosságban egy nagyon mókás és szeretni való fiú, aki nagyon érzékeny és könnyű megbántani, továbbá elég romantikus alkatnak mondja magát. Kemény évek munkája után, pedig ő lett az együttese legnépszerűbb tagja. Ryosuke nővére Chihiro nemrég bejelentette, hogy 7 hónapos terhes, így Ryosuke májusban nagybácsi lesz.
Chihiro júliusban szülte meg gyermekét aki kislány lett.
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Designated Survivor - 1. rész után
lapishun 2602 megtekintés, 1 hozzászólás Az amerikai eredeti hazánkban nem örvendett nagy népszerűségnek, pedig külföldön sokan a 24 folytatásának tekintették. És míg az az
VIXX-visszatérés: játék az érzékekkel
Brigi 1288 megtekintés, 0 hozzászólás A tavaszi comeback-időszakból a [b]VIXX[/b] sem maradhatott ki: a harmadik koreai stúdióalbumával jelentkező együttes április 17-én a tőle
My Strange Hero - 1. rész után
lapishun 3906 megtekintés, 0 hozzászólás Bele se fogjon a cikk olvasásába az, aki pozitív érzelmeket táplál a sorozat iránt, mert vérig fogom sérteni. Sajnos a My Strange Hero
Egy chaebol Szöulból.
Wu Xing 1497 megtekintés, 9 hozzászólás Ma legyen szó egy igazi, valóságos szöuli chaebol- ról. A kis élete pont úgy indult, mint ahogyan azt a drámákból megismertük. Apukája a
Cookie beállítások