Friss drámáink:
Név JYJ
Eredeti név Jaejoong / Yoochun / Junsu
Fandom név Cassiopeia
Debütálás 2010-04-01
Nemzetiség Fiú banda
 • Név: Hero Jaejoong
  Eredeti név: Kim Jaejoong (szül.: Han Jaejoon)
  Születésnap: 1986-01-26
  1986-01-26
  1986. január 26.-án ünnepli a születésnapját, de valójában február 4.-én született [b]Han
  Tovább
 • Név: Micky Yoochun
  Eredeti név: Park Yoochun
  Születésnap: 1986-06-04
  1986-06-04
  1986.06.04-én született Szöulban. A szüleivel és öccsével, [b]Yoohwan[/b]nal 1998-ban az
  Tovább
 • Név: Xia Junsu
  Eredeti név: Kim Junsu
  Születésnap: 1986-12-15
  1986-12-15
  1986.12.15.-én született Kjonggi tartományban, egy kétpetéjű ikerpár fiatalabb tagjaként.
  Tovább
2010-ben, korábbi menedzsmentjükkel (SM Entertainment) való pereskedés közepette Kim Jaejoong, Park Yoochun és Kim Junsu keresztneveik kezdőbetűit használva megalapította a JYJ nevű együttest. A triót a frissen létrehozott, privát tulajdonban lévő szórakoztatóipari vállalat, a C-JeS Entertainment karolta fel, mely kezdetben kizárólag velük, valamint Kim Junsu ikertestérével, az SM-től szintén megváló Kim Junhóval és Park Yoochun öccsével, Park Yoohwannal foglalkozott, azóta azonban számos neves színészt, szólóénekest és sportolót is képvisel.


[Junsu, Jaejoong és Yoochun]

Míg a koreai státuszuk bizonytalan volt, Japánban korábbi kiadójuk, az Avex leányvállalatának, a Rhythm Zone-nak segítségével aktív promócióba kezdtek: szerte az országban több stadionban is koncertet tartottak, valamint megjelent a "The..." című kislemezük, melyből csak az első héten negyedmilliót sikerült eladniuk. A lemez és a koncert-dvd egyaránt a japán eladási listák élére ugrott.

Nem sokkal ezután, 2010 őszén az Avex azonban a C-Jes Entertainment vezérigazgatójának személye miatt felfüggesztette velük a közös munkát (a férfi büntetett előéletű volt), és inkább a TVXQ! megmaradt két tagját biztosította támogatásáról. Mivel hazájukban továbbra is kérdéses volt az SM-mel vívott harc kimenetele, a trió nemzetközi bemutatkozás mellett döntött, és a "The Beginning" című, angol nyelvű nagylemezük megjelenése után világkörüli turnéra indult. A koncertsorozat Szöulban ért véget, ahol összesen 100 ezer fő előtt léptek fel. A lemez vezérdala, az "Ayyy Girl" az amerikai Kanye West közreműködésével készült.

2010 szilvesztere történelmi pillanat volt az együttes életében: a KBS év végi díjátadó műsorában énekelhették el a "Sungkyungwan Scandal" c. sorozat betétdalát. Ezt követően 7 éven keresztül egy alkalommal sem léphettek fel állami televíziós csatornák zenei műsoraiban, köszönhetően annak, hogy a befolyásos SM Entertainment nyomást gyakorolt a készítőkre: ha bármely program meg merte volna hívni a JYJ-t, vagy akár csak egyik tagját is, az SM onnantól kezdve egyik előadóját sem engedte volna fellépni az érintett műsorban. Tartva az SM bojkottjától, a programigazgatók inkább a JYJ fellépéseinek mellőzése mellett döntöttek.


[Junsu, Jaejoong és Yoochun]

Mivel együttesként szinte ellehetetlenült zenei karrierjük, a trió tagjai igyekeztek más bevételi források után nézni. Jaejoong és Yoochun sorozatszerepeket kaptak, Junsu pedig kiváló hangjának köszönhetően hazája egyik legsikeresebb musical-színészévé nőtte ki magát. Ahogy a per a végéhez közeledett, és sikerült meghatározó erejű előadóvá válniuk a koreai szórakoztatóipar piacán, ismét alkalmuk nyílt arra, hogy zenével foglalkozzanak: első koreai nyelvű stúdióalbumuk, az "In Heaven" 1 milliónál is nagyobb példányszámban kelt el, és ismét koncertturnéra indulhattak, melynek köszönhetően Észak- és Dél-Amerikába, valamint Európába is eljutottak.

Hogy meghálálják rajongóik szűnni nem akaró támogatását, 2012 után minden évben megrendeztek Szöulban egy egy héten át tartó, expószerű programot (JYJ Membership Week), melyet az együttes tagjai saját maguk finanszíroztak: a rendezvénysorozat során közönségtalálkozókra, kiállításokra és fellépésekre került sor, mely több ezer rajongót vonzott nemcsak hazájukból, hanem Japánból is, az utóbbi években pedig Amerikából és Európából is egyre többet.

A több mint 3 éven át tartó vitás helyzet is megoldódni látszódott a japán Avex-szel, melynek következtében az együttesnek ismét lehetősége nyílt fellépni a tokiói Dome aránában, melyre mind a 150 ezer jegy elkelt. Mivel azonban rengeteg rajongónak nem jutott hely, a koncert felvételét a szigetország 118 mozijában vetítették, hogy eljuthasson hozzájuk.

2014-ben újabb koreai stúdióalbummal jelentkeztek ("Just Us"), mely szintén átlépte az 1 milliós lélektani eladási számot. A róla megjelent, egyetlen kislemez, a "Back Seat" is közel félmilliós példányszámnál tart.

Jaejoong, Yoochun és Junsu az évek során emelett számos jótékonysági akcióban részt vett. Közel 650 millió wont adományoztak keresztény segélyszervezeteknek a 2011-es japán földrengés és cunami áldozatainak megsegítése érdekében, valamint több koncertet is tartottak a legsúlyosabban érintett régiókban, melynek bevételeit szintén a térség helyreállításának támogatására adományoztak. A 2011-es thaiföldi árvíz áldozatainak megsegítésére további 200 millió wont fordítottak. 2011-ben a triót az ENSZ UNAIDS szervezete jószolgálati nagykövetté választotta. Junsu, aki maga is futballrajongó, a dél-koreai celeb futballválogatott csapatkapitánya lett, mely rendszeresen tart jótékonysági mérkőzéseket, melyek bevételeit az utánpótlás körülményeinek javítására szokták adományozni. A 2014-es Ázsiai Játékok tiszteletbeli nagyköveteivé választották őket, a játékok hivatalos dalát, az "Only One"-t is ők írták.


[az Ázsiai Játékok promóciójakor]

Hosszú, termékeny munka után életkorukból fakadóan az együttes tagjai számára is eljött a kötelező sorkatonai szolgálat ideje. Jaejoong vonult be először, és a gyalogságnál szolgált, emellett rendszeres fellépője volt a katonai zenekarnak. Az egyik ilyen rendezvény során először nyílt alkalma arra, hogy korábbi, TVXQ!-beli társával, Yunhóval találkozhasson és együtt mutatkozhasson, hiszen Yunho ugyancsak a katonai szolgálatát teljesítette, és szintén saját egységének katonai zenekarában tevékenykedett. A két, egykori jóbarát 6 év eltelte után is szívélyesen köszöntötte egymást, mely jól tükrözte, hogy a szétszakadt együttes tagjai közt a viszony azért nem romlott meg. Jaejoongot Yoochun bevonulása követte, aki asztmája miatt aktív szolgálatot nem teljesíthetett, ezért a koreai rendőrség irodai részlegén helyezkedett el. Utolsónak a legifjabb, Junsu vonult be, aki a koreai rendőrség aktív állományosa jelen pillanatban is.

Stúdióalbumaik:

The Beginning (2010) [angol]
In Heaven (2011)
Just Us (2014)
 • [MV]JYJ IN HEAVEN

  2012.01.06

 • [MV]JYJ Get Out

  2012.01.08

 • JUNSU(준수)_XIA(시아)_TARANTALLEGRA(타란탈레그라)_MV

  2012.05.13
  *이 뮤직비디오는 해상도 720 에 최적화 되어있습니다. The resolution of this Music Video is optimized in 720p HD 김준수 첫 솔로 정규 앨범
 • JUNSU_XIA_(준수 영어 싱글)_UNCOMMITTED_MV

  2012.08.17
  JUNSU(XIA).. UNCOMMITTED Written by Bruce "Automatic" Vanderveer MV director Marc Klasfeld & Ray Yeom *More information www.c-jes.com

További videók:
 • Mozgolódás a JYJ háza táján
  1 éve
  A koreai drámák és könnyűzene követői közt aligha akad olyan, aki ne hallott volna már a ...
  Elolvasom
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: veronika

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások